Savić postavio novi svetski rekord

Izvor: B92, 21.Maj.2013, 10:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Savić postavio novi svetski rekord

Srpski "powerlifter" Rade Savić oborio je sopstveni svetski rekord u benč presu koji sada iznosi 290 kilograma.

Savić je na prvenstvu Evrope u Knjaževcu išao do 290 kilograma, što je za 15 više od njegovog prethodnog svetskog rekorda.

On je najavio pomeranje granice svetskog rekorda na 300 kilograma, težinu koju je podiglo samo nekoliko ljudi na zvaničnim velikim takmičenjima, ali za to će morati da se bori na nekom narednom nadmetanju. Naš dizač je proglašen i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za apsolutnog pobednika, što je i najavio.

Drugi je bio Kiril Golberg iz Rusije sa podignutih 260 kilograma, a treći Fredi Gonzales iz Španije sa podignutih 250 kg.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Rade Savić postavio novi svetski rekord (VIDEO)

Izvor: NaDlanu.com, 21.Maj.2013

Srpski "powerlifter" Rade Savić je na prvenstvu Evrope u Knjaževcu podigao 290 kilograma u benč presu, što je za 15 više od njegovog prethodnog svetskog rekorda..

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.