Savić: U Zvezdi bez ugovora, radim iz zadovoljstva

Izvor: Mondo, 13.Sep.2017, 17:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Savić: U Zvezdi bez ugovora, radim iz zadovoljstva

"Ne mislim da sam najbolji na svetu. Priznanja su posledica rezultata ekipe", kaže novi-stari šef struke crveno-belih.

Foto: MONDO

Posle leta na klupi "delfina", osvajanja titule Svetske lige, bronze na Svetskom prvenstvu i zlata na Univerzijadi, Dejan Savić ponovo je seo na klupu BVK Crvena zvezda.

Trofejni trener, pod čijim je vođstvom reprezentacija Srbije objedinila titule svih takmičenja, preuzeo je crveno-bele prošle nedelje i odveo ih na >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << pripremni turnir u Herceg Novi, gde njegova ekipa brusi formu za novu sezonu.

U osvit takmičarske 2017/18, Savić je dao zanimljiv intervju za portal "France waterpolo", u kojem je otvoreno govorio o povratku u Zvezdu, srpskom vaterpolu, ali i ličnom pristupu poslu u kojem je dva puta uzastopno proglašavan najboljim na svetu.

Francuski novinari pitali su ga kako i gde pronalazi motivaciju da se bavi tim poslom.

"S obzirom na to da se istovremeno smatram velikim sportistom i profesionalnim trenerom, to podrazumeva i stav da mi nije potrebna motivacija, već cilj", rekao je Savić.

Na pitanje šta ga inspiriše, trofejni trener kaže:

"Mislim da nisam najbolji trener na svetu, jer je to priznanje samo posledica rezultata koji moj tim postiže. Velika inspiracija u poslu su mi sami igrači i svi uz koje sam igrao u prošlosti".

Upitan o srpskom vaterpolu, selektor "delfina" odgovorio je i na pitanje da li je bronza u Mađarskoj označila i kraj ere srpske vladavine.

"Posle Olimpijskih igara u Riju 2016, zatvorili smo jedan ciklus na najbolji mogući način. Zato smo ove 2017. počeli novi olimpijski ciklus, koji će trajati do Tokija 2020. Ušli smo u taj ciklus sa ciljem da osvojimo zlatnu medalju i svako takmičenje do tada biće samo po jedan korak u sklopu tog cilja".

Kako Savić objašnjava činjenicu da Srbija dominira svetskim vaterpolom u trenutku kada klubovi više ne blistaju na evropskoj sceni.

"Do 2014. godine Srbija je imala tri ekstremno jake ekipe - Radnički Kragujevac, Partizan i Crvenu zvezdu. Nismo koristili mogućnosti posle velikih rezultata tih timova da nastavimo na visokom nivou, zbog činjenice da je mnogo velikih igrača otišlo u različite inostrane klubove. Reprezentacija Srbije je i dalje jedina 'organizacija' koja održava vaterpolo sport u našoj zemlji".

Savić se ovog leta vratio u Zvezdu i počeo proces stvaranja nove ekipe, ojačane šestoricom igrača (Njegovan, Toholj, Dobožanov, Stojanović, Asanović i Tanasković).

"Nisam potpisao ugovor sa Zvezdom, jer hoću da radim iz zadovoljstva. Ciljevi su nam da budemo konkurentni u regionalnoj ligi i u srpskom prvenstvu i da pokušamo da napravimo novu 'školu' za mlade igrače"

Francuski novinari pitali su ga da li misli da može da vrati klub na vrh Evrope.

"Naravno da svi žele da budu osvajači Lige šampiona. Bez obzira na to, potreban nam je strateški plan, finansijska konstrukcija i još više - strpljenje".

Da li će nastaviti i ubuduće da vodi reprezentaciju?

"Da, hoću".

Za kraj, Savića su pitali i da li bi voleo da "naturalizuje" nekog francuskog igrača i priključi ga srpskoj "A" selekciji.

"Uvek dajem prednost srpskim igračima. Postoji jedan, prost razlog za to - oni moraju da budu unutar sistema bar osam godina".

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.