Izvor: RTS, 11.Avg.2020, 15:16

Savić: Dobro sam posle korone, ali ne znači da sam siguran

Dobro se osećam posle preležane korone, ali to ne znači da sam siguran, jednostavno moram da povedem računa o načinu života, moram da okrenem drugi list, kaže selektor vaterpolista Srbije Dejan Savić.
"To će biti izuzetno teško jer nisam baš toliko disciplinovan, ali u svakom slučaju svi moramo da se naviknemo da živimo sa "negativnošću", to je jedini način da se ide dalje", rekao je Savić Tanjugu.

Savić, koji je prisustvovao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << potpisivanju ugovoru o besplatnom testiranju srpskih sportista na koronavirus, istakao je da svi, pa i veterpolo reprezentacija, moramo da prihvatimo nova pravila i dodaje da plan priprema za Olimpijske igre u Tokiju postoji.
"Verovali ili ne, plan i program je napisan do 10. avgusta sledeće godine, samo je pitanje je da li će da se ispoštuje jer definitivno ne možemo da pogledamo u budućnost i vidimo šta se događa na evropskom i svetskom planu što se tiče vaterpola. Nacionalno prvenstvo bi trebalo da startuje 26. septembra, svakog časa čekamo obaveštenje iz ministarstva o merama pod kojima će da se funkcioniše".
Prvo naredno reprezentazivno okupljanje je tek u decembru, a poslednju utakmicu odigrali smo u martu, u Svetskoj ligi protiv Španije, podseća Savić.
"Sledeća je kraj februara, početak marta 2021, to je ogroman period. Nismo uspeli da odradimo planirane pripreme zbog zaražavanja nekih igrača i mene, a sa druge strane većina igrača je već sa klubovima u inostranstvu".
Što se tiče samih Olimpijskih igara, gde Srbija brani zlato iz Rija, Savić kaže da je definitivno pitanje da li će se održati.
"Nadam se samo da ćemo na vreme da budemo obavešteni. Plašim se da ne počnemo pripreme na leto i da onda budu otkazane, to bi zaista bila velika katastrofa. Ali, u svakom slučaju, kao što sam već rekao, moramo da naučimo da živimo sa ovim i da napravimo plan života, kroz plan A i B, a kasnije ćemo da vidimo kako će to da funkcioniše", istakao je Savić.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Savić: Dobro sam posle korone, ali ne znači da sam siguran

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Avg.2020

Dobro se osećam posle preležane korone, ali to ne znači da sam siguran, jednostavno moram da povedem računa o načinu života, moram da okrenem drugi list, kaže selektor vaterpolista Srbije Dejan Savić..."To će biti izuzetno teško jer nisam baš toliko disciplinovan, ali u svakom slučaju svi...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.