Šavi: Ja sam kao Mat le Tisije

Izvor: B92, 15.Nov.2014, 21:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šavi: Ja sam kao Mat le Tisije

Legenda Barselone Šavi Ernandes pohvalio je vezistu Arsenala Džeka Vilšera, koga smatra jednim od najboljih igrača Engleske u ovom trenutku.

Engleski reprezentativac imao je velikih problema s povredama u prošloj sezoni, ali je uspeo da ih sanira i upiše 19 nastupa od starta tekuće sezone.

"Teško je izdvojiti nekoga, jer Engleska ima veliki broj kvalitetnih i talentovanih pojedinaca, ali mislim da Džek Vilšer poseduje veliki kvalitet i da je veoma dobar igrač", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekao je Šavi za BBC.

"Takođe, pre Rahimom Sterlingom je svetla budućnost, i mislim da može mnogo da postigne. A tu su i neki startiji igrači – Stiven Džerard, Frenk Lampard i Džon Teri. Oni su deo istorije Premijer lige, i svetskog fudbala, jer su osvojili sve", dodaje on.

Katalonac je poznat kao veliki ljubitelj Premijer lige, ali ipak ne žali što je ceo život proveo u jednom timu i što nikada nije zaigrao na Ostrvu, uporedivši sebe sa Matom le Tisijeom.

"Premijer liga je veoma atraktivna. Na primer, Liverpul ima to nešto posebno, stadion, navijače – apsolutno sve.. Ali, meni je Barsa uvek bila prioritet, ona je moj život, moj ceo svet. Srećan sam zbog svega što sam uradio i ostvario u životu i ne bih menjao apsolunto ništa", rekao je Šavi, "Mat le Tisije nikada nije napustio Sautempton i mislim da je to bila dobra odluka za njega. U modernom fudbalu to je prava retkost, a ja sam imao sreće da ceo život provedem u jednom klubu".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.