Sautgejt decenijama mrzeo Footballs Coming Home

Izvor: Mondo, 10.Jul.2018, 18:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sautgejt decenijama mrzeo "Football's Coming Home"

Ne čudi što je selektor Engleske mrzeo popularnu numeru. Da li ju je zavoleo posle više od 20 godina? Iz tabora "tri lava" poručuju: "Samo da Luka Modrić nema dana".

I dok javnost u Engleskoj prilično s visine gleda na Hrvatsku, reprezentativci "tri lava" s velikom dozom opreza prilaze meču protiv najprijatnojeg iznenađenja Svetskog prvenstva.

Jednostavno, u polufinalu nema slabih rivala!

Geret Sautgejt izašao je u društvu Džordana Hendersona pred >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << novinare u utorak, kako bi održao poslednju konferenciju za medije pred utakmicu koja će odlučiti drugog finalustu 21. Mundijala.

Ostrvski novinari odmah su počeli da "rešetaju" dvojicu svojih junaka.

Koja je uloga Džona Stounsa?

"On je igračina, vodio sam ga kroz mladu selekciju. Dd Rija Ferdinanda takvog nismo imali u timu", počeo je autoritativno Sautegejt.

Neverovatno!

Novinari su dvojicu sagovornika pitali da uporede generaciju koja je 1966. Engleskoj donela za sada jedinu titulu prvaka sveta. Čak ni Sautgejt nije bio rođen u to vreme…

"Takva poređenja nisu potrebna. Ovde smo da igramo fudbal i uživamo u turniru. Engleska je jedna od najmlađih selekcija na šampionatu. Gladni smo pobeda, ali i ponosni na stil koji smo demonstrirali u Rusiji. Dali smo gol u zadnjem munutu, pobedili posle penala, napravili smo neke strašne stvari na ovom turniru, uključujući i najubedljiviju pobedu na svetskim prvenstvima", u dahu je govorio Sautgejt, nekada tragičar, a sada junak Engleske.

Henderson je bio manje rečit i odmah je predstavnicima medija preneo svoje strahove.

"Samo da Luka Modrić nema svoj dan. Imamo cilj i fokusirani smo na njega. Dogovor je da idemo utamicu po utakmicu, da ne gledamo napred, a od generacije 1966. preuzeli smo sve najbolje", dodao je fudbaler Liverpula.

Zatim je pojasnio zbog čega se plaši Modrića.

"To je igrač svetske klase, igrao sam par puta protiv njega i tada sam se uverio u njegov kvalitet".

Pohvale na račun Hrvatske nastavio je da sipa i selektor.

"Hrvatska ima neverovatne igrače za tako malu naciju. Dobro smo upućeni u kvalitet rivala i biće ozbiljan test za nas. Ljudi, u pitanju je polufinale Svetskog prvenstva i ne može da bude lako", naglasio je Geret Sautgejt.

Vrednim istraživanjem istaknuto je da Džordan Henderson nije izgubio 29 utakmica u dresu Engleske. Doduše, ni Hrvatska nije pobedila poslednje dve, ali igra u polufinalu.

"Nisu to moje pobede, već ekipe. U sredu želimo da pobedimo kao ekipa", podvukao je Henderson.

Sautgejt je istakao i svoje mišljenje o numeri "Football's Coming Home", koja je ponovo popularna posle 22 godine.

"Tu pesmu nismo mogao da smislim punih 20 godina", odgovorio je, ali nije rekao da ju je u međuvremenu zavoleo.

Sautgejt je bio jedan od tragičara EURA 1996, jer je upravo posle njegovog promašaja sa penala domaćin Engleska ispala od Nemačke sa Evropskog prvenstva.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.