Saučešće FSS povodom smrti Vlatka Markovića

Izvor: Sportski Žurnal, 23.Sep.2013, 14:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saučešće FSS povodom smrti Vlatka Markovića

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Tomislav Karadžić i generalni sekretar Zoran Laković, u ime nacionalnog saveza, uputili su telegrame saučešća predsedniku hrvatskog saveza Davoru Šukeru, izvršnom direktoru Damiru Vrbanoviću, kao i porodici preminulog Vlatka Markovića, dugogodišnjeg predsednika HNS-a i bivšeg reprezentativca Jugoslavije.
(FOTO: Jutarnji list)
Telegram saučešća predsedniku Šukeru i članovima porodice >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << pokojnog Markovića uputio je i selektor Srbije Siniša Mihajlović.
Marković, koji je dugo bolovao od Alchajmerove bolesti preminuo je u 77. godini života u zagrebačkoj bolnici Rebro.
Rođen je 1. januara 1937. godinu Bugojnu, gde je u lokalnoj Iskri i počeo igračku karijeru, pre nego što je nastupao za Čelik iz Zenice, zagrebački Dinamo, Viner sport klub i Austriju.
Za reprezentaciju SFRJ odigrao je 16 utakmica i bio je član tima koji je na Mundijalu u Čileu 1962. godine osvojio 4. mesto.
Kao trener vodio je Zagreb, Standard iz Liježa, Nicu, Hajduk, Dinamo i Rapid, a bio je i selektor Hrvatske od 1993. do 1994. godine.
Za prvog čoveka HNS-a izabran je 1998. godine i na toj funkciji ostao je sve do prošle godine, kada ga je nasledio Davor Šuker.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Saučešće FSS povodom smrti Vlatka Markovića

Izvor: Sportske.net, 23.Sep.2013

Posle vesti o smrti bivšeg predsednika Hrvatskog nogometnog saveza, telegrame saučešća na adresu HNS i Markovićeve porodice uputili su i čelni ljudi FSS, kao i selektor reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović.

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.