Izvor: Danas, 02.Mar.2016, 14:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Satnicom protiv nameštanja

Beograd - Odmah po okončanju poslednjih duela u ponedeljak postalo je jasno šta će kojoj ekipi biti potrebno u završnoj 26. rundi ABA lige, kako za nadmetanje u samom vrhu tako i u još dramatičnijoj borbi za opstanak i sledeće godine na Jadranu, pod uslovom da se regionalna liga uopšte bude igrala. Kako bi sprečili argumentovanje teze o nameštanju ishoda, a sa ciljem da navodno Sutjeska ispadne čak i da Crna Gora naredne sezone ima dva predstavnika, čelnici ABA lige promenili su kalendar >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << pa će sve utakmice koje nešto odlučuju biti igrane istovremeno, narednog ponedeljka u 18 časova.

Poraz Sutjeske od Zadra prekinuo bi sve dileme, dok slavlje Crnogoraca otvara brojne kalkulacije u sistemu više ekipa, zbog čega su ti mečevi i stavljeni u isti termin. U tom slučaju bi se gledao bolji međusobni skor pojedinačno ili u krugu, s tim da samo poražene ekipe ulaze u "bubanj". Gledano imena rivala, Igokea je u najboljem položaju jer gostuje prežaljenom Tajfunu, a u najgorem Krka jer em gostuje Zvezdi koja mora da slavi em ima lošiji međusobni skor od Sutjeske. Interesantno, crnogorski predstavnik ima bolji učinak i od Olimpije, pod uslovom da je Partizan pošalje u neizvesnost, ali i Metalca koji na papiru ima težak zadatak protiv Mega Leksa. S tim da sastavu Dejana Milojevića ne treba ništa u tom odmeravanju snaga, kao ni Budućnosti u crnogorskom derbiju u kojem je poražena, pa nije isključeno novo "iznenađenje".

Ivanović: Poboljšanje a ne gašenje

- ABA liga je do sada znatno uticala na razvoj košarke na prostorima bivše Jugoslavije. To je bio projekat, koji je vremenom zaživeo i mislim da su klubovi u regiji uspeli da naprave i organizaciju kvalitet, te da povećaju interesovanje za košarku. Bilo bi loše da se takvo takmičenje ugasi. Umesto toga, bolje je tražiti model da se naprave još bolja liga i još bolja organizacija, da se ojačaju klubovi - smatra proslavljeni trener Duško Ivanović.

Radivojević MVP

Košarkaš Igokee Vuk Radivojević proglašen je za najkorisnijeg igrača 25. kola ABA lige s obzirom da je u trijumfu nad Zadrom ostvario indeks korisnosti 31. Iskusni igrač je na tom meču postigao 28 poena (5/6 za tri), ali i imao sedam skokova i tri asistencije.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.