Sastanak CEV u Pragu

Izvor: B92, 29.Jan.2008, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sastanak CEV u Pragu



Prvi ovogodišnji sastanak Izvršnog odbora i Administrativnog Borda CEV održan je u Pragu. Na sastanku su analizirane aktivnosti u 2007. godini, kao i planovi za 2008. godinu. Članovi Izvršnog odbora i Administrativnog Borda CEV su detaljno analizirali sugestije FIVB o broju stranih igrača u klubovima, o čemu će se razgovarati na naredno sastanku Administrativnog Borda FIVB u Lozani. Utvrđen je kalendar Evropske lige 2008, koja će početi 06. juna, dok će se finalni turnir >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odigrati od 18. do 20. jula.

Evropska liga u konkurenciji odbojkašica startovaće 2009. godine.

Kvalifikacije za Grand Prix 2009. igraće se po novom sistemu. Na turniru kvalifikacija učestvovaće prvih šest selekcija sa EP 2007. u Belgiji i Luksemburgu (Italija, Srbija, Rusija, Poljska, Holandija, Nemačka). Turnir će se igrati po jednokružnom bod sistemu (pet kola, svako sa svakim), a plasman na Grand Prix 2009. izboriće tri prvoplasirane reprezentacije.

S obzirom na izvanrednu organizaciju i uspeh šampionata Evrope za veterane, koji je 2007. godine održan u Lutrakiju, u Grčkoj, Administrativni Bord CEV je potvrdio sistem takmičenja za naredni šampionat, koji će ponovo biti održan u Lutrakiju 2009. godine, Ukoliko bude bilo potrebno, u ovoj godini će se organizovati kvalifikacioni turniri.

Članovi Administrativnog Borda CEV su usvojili i izveštaje sa turnira Evropskih kvalifikacija za OI 2008, koji su odigrani u Izmiru i Haleu.

Žreb za plej-of u Indesit ligi šampiona u obe konkurencije održaće se u četvrtak, 31. januara u 14,30 časova u sedištu CEV u Lukemburgu.

Krajnji rok za podnošenje kandidature za organizaciju Finalnog turnira Kupa CEV u konkurenciji odbojkašica je 5. februar, a u konkurenciji odbojkaša, 22. februar.

Krajnji rok za podnošenje kandidature za organizaciju Finalnih turnira Kupa Izazivača u obe konkurencije je 22. februar.

Administrativni Bord CEV je potvrdio da će se šampionati Evrope u beach-volley odgirati u Espinju, u Portugaliji (U23) i San Salvu, u Italiji (U20).

Naredni sastanak Izvršnog odbora i Administrativnog Borda CEV održaće se od 17. do 19. aprila u Parizu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.