Šaševski odlazi posle Olimpijskih igara

Izvor: MVP.rs, 20.Okt.2015, 01:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šaševski odlazi posle Olimpijskih igara

Selektor Amerike u Brazilu završava svoju misiju.

Trener Djuka, Majk Šaševski (68), u razgovoru za "ESPN" je rekao da će Olimpijske igre, koje su na programu narednog leta u Rio de Žaneiru, biti njegovo poslednje takmičenje na mestu selektora Sjedinjenih Američkih Država. On je dodao da će ime njegovog naslednika biti saopšteno naredne godine, pre takmičenja u Riju.

"To je to. Definitivno. Vreme je da se krene napred. Naredne godine će biti doneto >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << mnogo važnih odluka za američki nacionalni tim. A u prvom planu će biti određivanje sastava tima koji će igrati na Olimpijskim igrama i imenovanje novog trenera. Mora da postoji dobar plan kako bismo nastavili sa dobrim rezultatima", rekao je Šaševski.

Šaševski je preuzeo nacionalni tim 2005. godine, nakon neuspeha na Olimpijskim igrama u Atini. Na Svetskom prvenstvu 2006. godine nije uspeo da dođe do zlata. Amerika je bila treća, nakon poraza od Grčke u polufinalu. Ali, potom je počeo niz najsjajnijih odličja. Sjedinjene Američke Države su osvojile zaltnu medalju na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. i Londonu 2012. godine, a medaljama istog sjaja okitili su se na Svetskom prvenstvu u turskoj 2010. i Svetskom kupu u Španiji 2014. godine. Na najvišem stepeniku pobedničkog postolja bili su i na Prvenstvu Amerike 2007, kada su bili "primorani" da ga igraju jer drugačije nisu mogli da stignu do Olimpijskih igara.

Pored velikih uspeha i uspostavljene dominacije u svetskoj košarci, čini se da je značajnije to što je Šaševski igračima usadio želju da nastupaju za nacionalni tim, što pre njegovog dolaska na kormilo reprezentacije nije bio slučaj.

Šaševski je na klupi Sjedinjenih Američkih Država od 2005. godine do danas ostvario 75 pobeda i samo jedan poraz.

(foto: FIBA)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.