Šarp ulovio Ajkule

Izvor: Sportski Žurnal, 15.Mar.2011, 11:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šarp ulovio Ajkule

Samo jedna trećina bila je dovoljna aktuelnim šampionima iz Čikaga da pokažu koliko zaista vrede. Iako su posle prvog perioda imali zaostatak od jednog gola, Indijanci su od početka druge trećine na ledu „Junajted centra“ krenuli silovito i do nogu potukli goste iz Silicijumske doline, slaveći na kraju sa više nego ubedljivih 6:3.
Meč je počeo u >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << znaku gostiju iz San Hozea, koji su zahvaljujući golovima Džoa Pavelskog i njegovog imenjaka Torntona na prvu pauzu otišli sa vođstvom od 2:1. U međuvremenu, gol za Čikago postigao je Viktor Stalberg. Ipak sa prvim zvukom sirene u drugoj trećini, stvari su se obrnule za 180 stepeni, a sve zahvaljujući iskusnom desnom krilu Patriku Šarpu.
Za sedam minuta Šarp je tri puta asistirao, dva puta Marjanu Hosi i jednom Džonatanu Tivsu, što je Blekhouksima bilo dovoljno da preokrenu rezultat i stignu do sigurnog vođstva. Međutim tu nisu stali, jer su do kraja iste trećine Niklas Hjalmarson i Patrik Kejn (na asistenciju Šarpa) do vrha napunili mrežu Ajkula.
Šest golova postigli su oklopnici Tampa bej Lajtninga na gostovanju u Torontu, sa čim su praktično pokopali sve nade Mejpl lovsa da mogu do plej – ofa. Junak pobede bio je dvostruki strelac Matijas Ritola, a ništa manji nije bio ni doprinos Tedija Pursela sa tri asisetncije. Uz Ritolu, po gol za Munje postigli su još i Nejt Tompson, Vinsent Lekevalije, Dominik Mur i Majk Lundin. Na drugoj strani po gol za Toronto postigli su Dion Pinuf i Nikolaj Kuljomin.
Prva ekipa, koja je u ovoj sezoni osvojila više od 100 poena su Vankuver Kanaksi, koji su do 101. poena stigli pobedom na svom terenu sa 4:2 protiv Minesota Vajlda. Iskusni golman Roberto Luongo zabeležio je 33 odbrane, dok je strelac dva gola bio Rajan Kesler.
Rezultati: Toronto – Tampa bej 2:6 (0:1, 2:3, 0:2), Čikago – San Hoze6:3 (1:2, 5:1, 0:0), Vankuver – Minesota 4:2 (3:0, 0:1, 1:1).


Zvezde večeri


o Patrik Šarp (Čikago) četiri asistencije
o Rajan Kesler (Vankuver) dva gola
o Matijas Ritola (Tampa bej) dva gola




Holtbi igrač nedelje


Osim što je uspešno zamenio godinu dana starije kolege Mihala Nojvirta i Semjona Varlamova i Vašington Kepitalsima omogućio da u protekloj nedelje zabeleže četiri pobede, mladi golman Brejden Holtbi proglašen je za najboljeg igrača protekle nedelje. U četiri pobede Kanaksa, mladi Kanađanin zabeležio je skor od 1,05 promljenih golova po meču, 96,5 procenata uspešnih odbrana i jednog šut – auta.
Osam poena (tri gola i pet asistencija) u tri pobede Vankuver Kanaksa bilo je dovoljno levokrilnom napadaču Danielu Sedinu da stigne do priznanja druge zvezde protekle nedelje. Za trećeg najboljeg igrača u proteklih sedam dana proglašen je desnokrilni napadač Anahajm Daksa Kori Peri, koji je u dve pobede Patki protekle nedelje zabeležio skor od pet golova i dve asistencije.


Pronger propušta finiš


Poslednji mesec regularnog dela 93. NHL šampionata lideri Istočne konferencije Filadelfija Flajersi odigraće bez korpulentnog beka Krisa Prongera. Naime zbog povrede desne ruke, iskusni bek mora na operaciju posle koje će oporavak trajati od tri do četiri nedelje.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.