Šarić i Bogdanović: Padamo na istim stvarima

Izvor: Mondo, 11.Sep.2017, 00:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šarić i Bogdanović: Padamo na istim stvarima

U taboru Hrvatske ogromno razočaranje, pa i stid zbog ubedljivog poraza od Rusije u osmini finala Eurobasketa.

Reprezentacija Hrvatske drugi put zaredom je ispala sa Evropskog prvenstva ubedljivim porazom u osmini finala. U Francuskoj 2015. egzekutor je bila Češka, a sada u Istanbulu - Rusija (78:101).

"Nemamo kvalitet. Stvorila se priča da mi nešto možemo. Mi ništa ne možemo. Niko se nije razigrao osim Bojana (Bogdanovića). Uvek kad se 'lomi' šampionat, mi >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << podbacimo", rekao je novinarima Dario Šarić.

Bogdanović je sa 28 poena uradio koliko je mogao u fazi napada, ali slaba partija većine saigrača, uz nadahnuće Alekseja Šveda i ruskih "igrača zadatka" na drugoj strani, rezultirali su ubedljivim porazom.

"Iz godine u godinu padamo na istim stvarima. Nemamo ponosa i krvi u sebi. Šta reći posle 100 primljenih poena u eliminacionoj utakmici... Svakog leta se nadam da ćemo nešto promeniti, ali očigledno je da nemamo kvaliteta. Sramota me je".

Selektor Aleksandar Petrović je kao početak kraja označio koš primljen u poslednjem sekundu prvog poluvremena, kada Hrvatska nije uspela da odbrani ubacivanje iz auta.

"Taj koš nas je psihološki ranio. Videlo se to u svlačionici, na poluvremenu, a i u nastavku utakmice. Počeli smo da promašujemo slobodna bacanja, da 'silujemo' i igra nam se raspala".

Petrović je upitan šta se desilo Dariju Šariću, koji je u nedelju dao 13 poena, ali uz šut iz igre 3/14.

Član Filadelfija Siksersa ukupno je na EP beležio 14,8 poena, 6,5 skokova i 2,5 asistencija po utakmici, ali je imao i preko tri izgubljene lopte, loše procente šuta i što se posebno videlo protiv Rusa - nije pokazao liderske kvalitete.

"Teško je naći racionalno objašnjenje. Da li je natovario na sebe psihološko breme koje ga ubija, ne znam. Ove godine on nije bio Šarić od pre. Odrađivao je sve obaveze na korektan način, ali zatvorio se u sebe. Razgovarali smo, pokušavao sam da doprem do njega, ali nisam uspeo", naveo je "Aca Trica".

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.