Šarapova:Povlačim se u 24. godini

Izvor: B92, 15.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šarapova:"Povlačim se u 24. godini"



Ruska teniserka Marija Šarapova izjavila je da namerava da se pojavi na Australijan openu u "pravom svetlu".

Ruskinja je objasnila da je bolje pripremljena nego pre 12 meseci kada se oporavljala od povrede ramena. Ukoliko pruži dobru igru i stigne do polufinala turnira u Melburnu, postaće prva teniserka sveta i tako zameniti vodeću Francuskinju Ameli Morezmo.

„ U Australiji sam učestvovala dvaput u polufinalu. Zaista sam spremna da idem dalje, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a nadam se da ću i uspeti da pobedim. Ovo je bila odluka u poslednjem trenutku, s obzirom na moju povredu, ali mislim da ću proći bolje nego prošle godine."

Iako se Šarapova nije učestvovala na turnirima pre AO, ubeđena je da će joj dobri šestonedeljni treninzi i tri meča u Hong Kongu omogućiti da dostigne svoj cilj.

„ Možda nisam odigrala mnogo pripremnih mečeva, ali se osećam odmorno i zdravo, što je najvažnije."

Uprkos tome što Ruskinja važi za jednu od najpožrtvovanijih teniserki sveta, kaže da joj "tenis nije sve" i da je moguće da će krenuti stopama Kim Klajsters i povući se već u 24. godini.

„Zaista uživam u svom sadašnjem radu. Obožavam osećaj kada istrčim na teren i dam sve od sebe. Još uvek imam motivaciju da naporno radim. Kada osvojite Gren slem, setite se truda koji ste uložili. Setite se zora kada ste ustajali, a ne razmišljate o trenucima odmora ili putovanja. Takvi trenuci su neverovatni. Dok god budem bila motivisana, igraću. Međutim, ima mnogo važnijih stvari u životu od tenisa."

„ Želim porodicu, naravno. Želim da pokušam nešto više u svojoj karijeri. Ali, definitivno vidim sebe kako se povlačim u 24. godini ",dodaje Šarapova.

Marija Šarapova će se u prvom kolu AO u Melburnu sastati sa francuskom teniserkom Kamilom Pin.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.