Izvor: MozzartSport.com, 11.Maj.2021, 20:00

Sarajevo nastavilo praksu prosipanja bodova, Borac ide po naplatu šampionovog kiksa

Branilac trofeja odigrao bez golova sa Slobodom kod kuće, Banjalučani se u slučaju pobede nad Zrinjskim vraćaju na čelo tabele sa dva boda viška

Razočaravajuća predstava Sarajeva na stadionu Asim Ferhatović Hase na kojem je gostovala Sloboda iz Tuzle. Četiri kola pre kraja prvenstva Bosne i Hercegovine šampion je prosuo dva boda protiv rivala koji nije imao pravu rezultatsku motivaciju budući da je već izborio opstanak - 0:0. Vesti iz Sarajeva o kiksu branioca trofeja >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << sa ogromnim osmehom na licu dočekali su fudbaleri Borca iz Banjaluke koje za par minuta očekuje jedan od najvažnijih mečeva sezone protiv Zrinjskog. Pobeda bi vratila crveno-plave na lidersku poziciju i produbila veru da mogu do druge titule prvaka države, prve posle deset godina.

Nije kalkulisao trener domaćih Vinko Marinović te je od starta na teren poslao najkvalitetniji fudbalski bataljon, ali je prvo poluvreme u kojem nijedan od timova nije zabeležio udarac u okvir gola nagovestilo da će biti problema, odnosno da će Tuzlani skupo prodati kožu. Sadržaja u prvom delu bilo je toliko malo, a vredna pomena bila je jedino situacija iz osmog minuta kada je golman Divova Kovačević poklonio loptu rivalu, ali se Kurtalić spetljao u izglednoj situaciji i propustio priliku da već na startu šokira favorizovani tim.

Drugo poluvreme donelo je više energije, ideja i živosti od drugog, mada to i nije bilo tako teško. Golmani su konačno imali prilike da puste par kapi znoja - prvo Kovačević sredinom drugog dela posle udarca Husejinovića, tri minuta kasnije i Golubović zaustavivši Handžića. Utisak je da je meč mogao da prevagne na obe strane pošto su čuvari mreža do kraja upisali još po tri odbrane, ali se duel završio po ukusu fudbalera Borca iako je Sarajevo ovim bodom izbilo na lidersku poziciju.

Bordo tim je nastavio praksu prosipanja bodova koja traje od polusezone, a sa večerašnja dva, brojka je skočila na 11. Teniskim žargonom, Borac večeras protiv Zrinjskog ima priliku za potvrdu brejka.

PREMIJER LIGA BIH, 30. kolo:

Utorak

Sarajevo - Sloboda Tuzla 0:0

20.00: (1,98) Borac Banjaluka (3,25) Zrinjski (3,70)

Sreda

15.50: Krupa – Radnik Bijeljina

16.00: Olimpik – Mladost Doboj Kakanj

18.00: Široki Brijeg – Tuzla Siti

18.00: Velež - Željezničar

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.