Saragosa - Sevilja (TV B92, 22h)

Izvor: B92, 06.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saragosa - Sevilja (TV B92, 22h)



Fudbaleri Sevilje gostuju u subotu Saragosi (TV B92, 22h) u derbiju 17. kola španskog šampionata, uz direktan prenos na TV B92. Vodeća ekipa Primere nastavlja borbu za čak tri trofeja u sezoni koja bi mogla da bude najuspešnija u istoriji tog andaluzijskog kluba. Ipak, titula u nacionalnom šampionatu je prioritet. Sevilja trenutno ima tri boda više od drugoplasirane Barselone, ali i utakmicu više.

Ovog vikenda očekuje ih teško gostovanje petoplasiranoj Saragosi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koja se bori za ulazak u Ligu šampiona. U slučaju pobede mogli bi da imaju i šest bodova prednosti na vrhu tabele, barem na jedan dan, s obzirom da Barselona igra protiv Hetafea u nedelju.

Vodeći strelac Sevilje i celokupnog šampionata Frederik Kanute (14 golova) istakao je da je dosadašnji deo sezone bio kao iz snova za njegov tim, ali dodaje da opuštanja ne sme biti:

"Do sada smo imali savršenu sezonu. Međutim, nećemo se zadovoljiti samo time. Tek smo na pola puta i očekujem da će i preostali deo sezone biti podjednako uspešan", rekao je Kanute, koji bi u subotu mogao da zaigra pored novog pojačanja Sevilje, ruskog reprezentativca Aleksandra Keržakova. Ruski centarfor prošle nedelje je stigao iz Zenita za 5 miliona evra.

Saragosa je do pre nekoliko utakmica imala odličan učinak na domaćem terenu, pet pobeda i remi iz prvih šest utakmica na stadionu "Romerada". Međutim, utisak je dosta pokvaren posle poraza od Osasune i Valensije u poslednje dve utakmice na domaćem terenu.

Domaći tim igraće bez Sesara Himeneza koji je u četvrtak operisao koleno. Sa druge strane, Sevilja će biti bez Blanka, Salesa, Osija i Dude, dok je golman Palop pod znakom pitanja.

Najavljeni sastavi:

Saragosa: Cesar, Diogo, Milito, Sergio, Juanfran, Celades, Zapater, D'Alesandro, Aimar, Milito, Everton.

Sevilja: Palop, Daniel Alves, Javi Navarro, Escude, David, Navas, Poulsen, Renato, Adriano, Kanoute, Luis Fabiano.

U ostalim mečevima u subotu Atletiko Madrid dočekuje Himnastik, dok Real Sosijedad igra protiv Osasune. U nedelju, Barselona gostuje Hetafeu, Valensija igra protiv Viljareala, a Real Madrid protiv Deportiva.

Trener Madriđana Fabio Kapelo najverovatnije će uvrstiti novo pojačanje Fernanda Gaga u prvih 11.

20-godišnji Argentinac stigao je prošlog meseca u Real iz Boke Juniorsa za 20 miliona evra. Gago, koji bi trebalo da popuni rupe u defanzivnim zadacima Reala, izjavio je da on nije došao u Madrid kao spasilac i da ne želi da ga tako doživljavaju:

"Nisam ovde došao da nekoga spašavam, već da pomognem ekipi. Opušten sam i ne osećam pritisak", rekao je Gago.

U ekipi Deportiva, vezni fudbaler Huan Karlos Valeron trebalo bi prema najavama trenera Hoakina Kaparosa da se konačno vrati u ekipu posle jednogodišnjeg odsustva zbog povrede.

Barselona će biti znatno oslabljena na gostovanju Hetafeu. Trener Frank Rajkard zbog brojnih povreda i suspenzija ima samo 15 seniora na raspolaganju za taj meč, a među odsutnima će biti i Brazilac Ronaldinjo.

Defanzivac Oleger se povredio na treningu i tako se pridružio Etou, Mesiju, Zambroti i Tiramu na listi povređenih, dok su Ronaldinjo i Deko suspendovani.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.