Sara Kolak donela novo zlato Hrvatskoj!

Izvor: B92, 19.Avg.2016, 08:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sara Kolak donela novo zlato Hrvatskoj!

Hrvatska atletičarka Sara Kolak osvojila je zlatnu medalju u bacanju koplja na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

Kolak je zlato osvojila rezultatom 66 metara i 18 centimetra. Ona je tako drugi put u dva dana popravila lični i rekord Hrvatske.

Srebro je pripalo Sonet Fojin iz Južne Afrike (64,92 metra), dok je svetska rekorderka i dvostruka olimpijska šampionka, Čehinja Barbora Špotakova morala da se zadovolji bronzanom medaljom (64,80).

To je ukupno sedma medalja za Hrvatsku na ovim OI, a peta zlatna.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Novo zlato za Hrvatsku: Kolak nacionalnim rekordom do istorije (VIDEO)

Izvor: Nezavisne Novine, 19.Avg.2016

Hrvatska bacačica koplja Sara Kolak osvojila je novo zlato za svoju reprezentaciju na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru...Mlada atletičarka je do ovog velikog uspjeha stigla hicem iz četvrte serije od 66,18. metara što je ujedno novi nacionalni rekord...Dvadesetjednogodišnjakinja je na OI otišla...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.