Šapatava: Neki od nas nemamo za račune, tenis neće preživeti

Izvor: RTS, 11.Apr.2020, 13:23

Šapatava: Neki od nas nemamo za račune, tenis neće preživeti

Gruzijska teniserka Sofija Šapatava pokrenula je peticiju za pomoć igračima koji nisu u svetskom vrhu, a koji zbog pandemije koronavirusa, ne mogu da plaćaju račune.
Šapatava ima 31 godinu, trenutno je 375. teniserka sveta, a najbolji plasman ostvarila je 2014. kada je bila 186. na VTA listi.
Ona je ova sezone zaradila samo 2.900 dolara i trenutno stanuje kod roditelja u Tbilisiju.
"Razgovarala >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sam s mnogim teniserima, neki od njih ne znaju kako će ovaj mesec platiti stanarinu. Peticijom ništa ne zahtevam, ona je samo način da se čuje naš glas, da privučemo pažnju ITF", rekla je ona u izjavi za Si-En-En.
Kako je navela, ogromna je razlika između Top 50 tenisera i teniserki u odnosu na ostale.
"To je 100 ljudi, a na ATP-u i VTA je više od 3.000 ljudi. Ako 50 posto njih bude moralo odustati od tenisa zbog ovoga, mislim da tenis neće preživeti" poručila je Šapatava.
Ovu temu nedavno je pokrenuo i srpski teniser Novak Đoković i, kako sada stvari stoje, slabije rangirani teniseri dobiće pomoć od bogatijih kolega.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Teniseri traže finansijsku pomoć: "Tenis neće preživeti!"

Izvor: Sportske.net, 11.Apr.2020

Možete li da verujete u ovako nešto?..Teniserka iz Gruzije Sofija Šapatova govorila je medijima o teškom životu tenisera koji nisu među najboljima na svetu...Ona je istakla da praktično preživljava zbog koronavirusa i pokrenula je peticiju da ITF pomogne teniserima koji ne mogu da plaćaju račune..."Razgovarala...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.