Sanjao da će dati gol

Izvor: Politika, 17.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sanjao da će dati gol

Španac Načo Novo, strelac pobedonosnog gola, u centru medijske pažnje u Škotskoj. – "Tajms": Zvezda bleda senka nekada moćnog kluba

"Sanjao sam da ću dati gol", veliki je naslov u najprestižnijem škotskom dnevnom listu "Dejli rekordu", uz opširan intervju sa Špancem Načom Novom, strelcem pobedonosnog gola za Rendžers protiv Crvene zvezde u poslednjem minutu utakmice u Glazgovu. Španski internacionalac je dodao da bi rado voleo da novim pogotkom u Beogradu utiša >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Zvezdine navijače u revanšu. Načo Novo je posebno pohvalio zemljaka Karlosa Kueljara, najskuplje letošnje pojačanje "policajaca", naglasivši da će Rendžers na njemu zaraditi najmanje deset miliona funti. Inače, upravo su Kueljar i iskusni štoper domaćina Vir, asistent kod gola, najbolje ocenjeni igrači u izveštajima "ostrvske" štampe sa utakmice na stadionu "Ajbroks".

Škotski dnevni listovi opširno analiziraju prvi duel Rendžersa i Zvezde u završnoj rundi kvalifikacija za Ligu šampiona, uz zajedničku ocenu da su mladi fudbaleri "crveno-belih" bili teđak protivnik, čiji je jak otpor slomljen tek u finišu susreta. Smit je pohvaljen zbog pravovremenih izmena, jer je sredinom drugog poluvremena uveo u igru dvojicu napadača: Kuzana i Nača Nova, koji su bili opasniji po gol gostiju od do tada bezopasnih Darševila i Bizlija. Ipak, pojedini izveštači su imali i primedbe, postavljajući pitanje zašto je centarfor Kris Bojd ostao na klupi za rezervne igrače.

Najugledniji dnevnik na Ostrvu, londonski "Tajms", ocenio je da je Zvezda sada samo bleda senka nekada moćnog kluba, koji je 1991. godine, predvođen Hrvatom Robertom Prosinečkim (samo je njegovo ime navedeno u tekstu), trijumfovao u Kupu evropskih šampiona. Tada je kao druga prepreka, lako eliminisan Rendžers, koji je sada favorit u duelu sa Beograđanima. Istaknuto je da je to bila zlatna generacija Crvene zvezde, a da u sadašnjem timu nema nijednog poznatog igrača!

Visokotiražni tabloid "San", naravno, više zanimaju vanfudbalske stvari, poput navodnog rasizma i neonacizma u Srbiji. Podsećajući da je tamnoputi Amerikanac Damarkus Bizli bio izložen rasističkim uvredama na stadionu Crvene zvezde, dok je igrao za holandski PSV, izražena je bojazan od ponavljanja sličnih neprijatnosti. Međutim, Škote je vrlo brzo umirio predsednik i glavni čovek fudbalske Zvezde Dragan Stojković:

– Strah od ispoljavanja rasizma u revanšu u Beogradu je neosnovan. Uostalom, počelimo smo da stvaramo internacionalnu Crvenu zvezdu, a u timu imamo petoricu crnih igrača. Pozivam navijače Rendžersa da dođu u Beograd i lepo se provedu, jer u prestonici Srbije imamo bogat "noćni život".

Poznati fudbalski menadžer i dugogodišnji dopisnik zagrebačkih "Sportskih novosti" iz Londona Borko Krunić, posmatrao je na stadionu "Ajbroks" sa izveštačima iz Srbije. Posle susreta Krunić se srdačno pozdravio i kratko razgovarao sa starim prijateljem Volterom Smitom, menadžerom Rendžersa.

– Smit mi je priznao da ga je Zvezda iznenadila dobro organizovanom igrom, jer su imali informacije da su na prethodnim mečevima sa prvakom Estonije Levadijom bili disharmonični. Ipak, on je više nego zadovoljan rezultatom, jer je svestan da je uz dosta sreće njegov tim jedva savladao srpskog šampiona, stekavši ipak značajnu prednost pred revanš u Beogradu – otkrio je Krunić detalje razgovora sa Smitom.

--------------------------------------------------------------------------

Za Rendžers od 800 do 10.000 dinara

Fudbalski klub Crvena zvezda odredio je cene ulaznica za revanš meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv škotskog Rendžersa, koji će se odigrati 28. avgusta na "Marakani" sa početkom u 20 časova. Prvi meč u Glazgovu završen je minimalnom pobedom Rendžersa (1:0).

Ulaznice za severnu i južnu tribinu koštaće 800 dinara, za istočnu 2.000 (bočna mesta) i 2.500 (sredina), a za zapadnu 2.500 (bokovi) i 3.000 (centralni deo). Cena ulaznica za VIP galeriju je 4.000 dinara, a za svečanu ložu 10.000 dinara.

Karte za utakmicu prodavaće se na blagajnama stadiona Crvene zvezde od petka 24. avgusta (početak prodaje u 10 časova). Trebovanje ulaznica je moguće izvršiti do ponedeljka, do 15 časova, ali zbog ogromnog interesovanja neće biti garancija da će se svima izaći u susret. Saopšteno je i da ulaznice za severnu tribinu, rezervisanu za Zvezdine najvatrenije navijače "delije", nije moguće kupiti putem trebovanja, već samo na šalterima blagajne na "Marakani".

L. Delić

[objavljeno: 17.08.2007.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.