Izvor: MozzartSport.com, 03.Avg.2020, 21:08

Sančez Interov! Junajted ostao bez obeštećenja, ali uštedeo 60.000.000, igraču 21.000.000

Novi ugovor biće potpisan na tri godine...

Verovatno najveći Gordijev čvor fudbalske pijace večeras je presečen! Posle višečasovnih pregovora na realciji Mančester Junajted - Inter došlo je do konačnog sporazuma koji je Aleksisa Sančeza učinio novim igračem Nerazura!

Najpoznatiji italijanski transfer-novinari, poput Đanluke di Marcija i Fabricija Romana donose detalje sporazuma između dva kluba, kao i detalje novog ugovora što će >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Čileanac potpisati. Novog, jer dogovor je takav da pre nego što zvanično postane igrač Intera Sančez će raskinuti saradnju sa Mančesterom. To u prevodu znači da italijanski klub neće morati da plaća obeštećenje. I to je velika pobeda Bepea Marote, pošto je koliko jutros načelni dogovor bio da Đavoli dobiju 15.000.000 evra na ime obeštećenja.

I upravo je u tome bila začkoljica. Da je platio pomenutu cifru Inter ne bi mogao da ispuni lične uslove napadača iz Čilea. Ovako, Aleksis Sančez staje uz rame najplaćenijim igračima kluba, pošto će za novi, trogodišnji ugovor, po godini dobijati 7.000.000 evra.

Mančester možda jeste izgubio tih 15.000.000, ali u globalu mnogo je više zaradio. Jer da do dogovora nije došlo, u preostale dve godine ugovora morao bi da plaća Sančeza skoro 500.000 funti nedeljno! U prevodu, Junajted je uštedeo bruto 60.000.000 evra!

Na kraju, utisak je da sve tri strane mogu da protrljaju šake. Englezi su uštedeli veliki novac, Antonio Konte dobio je ono što je želeo, a Aleksis Sančez imaće šansu da oporavi karijeru kod trenera koji očito veruje da je to moguće. Uostalom, učinak iz ove sezone i nije tako loš (četiri gola i deset asistencija), obećava ako ništa drugo...

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.