Sanacija otresišta u Kikindkom ataru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Apr.2021, 15:00

Sanacija otresišta u Kikindkom ataru

Sa ukupno 200 miliona dinara, odobrenih po osnovu Konkursa, Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo će u 16 lokalnih samouprava sufinansirati radove na uređenju atarskih puteva i izgradnju otresišta. I kikindska lokalna samouprava iskoristiće odoborenih 7,7 miliona dinara za uređenje atarskih puteva i izgradnji otresišta u ataru sela Sajan.

Iako kikindska Gradska uprava svake godine ulaže sredstva namenjena uređenju atarskih puteva i izgradnji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << otresišta, nisu svi delovi atara u dobrom stanju. Ipak, zahvaljujući tim ulaganjima, kao i saradnji sa samim poljoprivrednicima, napravljen je značajan pomak.

„Prilično je dobra situacija, jer poljoprivrednici koji imaju veće površine u povratku sa njiva „puste“ mašine tamo gde nije dobar put, a i grad Kikinda ulaže puno. Uređuju se prilazni putevi, asfaltiraju se otresišta, delovi pri izlasku na glavni put“, rekao je Zoltan Abraham, poljoprivrednik iz Kikinde.

Na nedavno završenom Konkursu Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, kikindskoj lokalnoj samoupravi odoboreno je 7,7 miliona dinara, namenjenih upravo uređenju atarskih puteva i izgradnji otresišta:

„Inače , ukupna vrednost ovih radova je 11 miliona dinara, bez PDV-a. Pokrajina je obezbedila 70 procenata, a naših je 30 odsto, odnosno 3,3 miliona dinara“, izjavio je Ljuban Sredić, član Gradskog veća.

Ove godine, sredstva će biti iskorištena za uređenje atarskih puteva i izgradnji otresišta u ataru sela Sajan.

„I to su tri prilaza, odnosno otresišta koja će biti urađena, u ukpnpj dužin i od oko 900 metara, čime ćemo obezbediti da se u vreme poljskih radova blato ne iznosi na asfaltni put, kako se ne bio ugrožavao saobraćaj“, dodao je Ljuban Sredić.

Nažalost, dešavaju se slučajevi uzurpacije, preoravanja puteva, ali i lepi primeri solidarnosti paora, koji su svoju mehanizaciju angažovali upravo na uređenju atarskih puteva. Na taj način, utrošena budžetska sredstva imaju pravi smisao.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.