San pretvoren u javu, Krajinović u finalu Pariza

Izvor: RTS, 03.Nov.2017, 22:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

San pretvoren u javu, Krajinović u finalu Pariza

Krajinović – Izner 2:1 (6:4, 6:7, 7:6). Filip Krajinović ostvario istorijski uspeh plasmanom u prvo finale Mastersa. Naš teniser nije podlegao pritisku koje je nosilo polufinale tako velikog turnira kakav je Masters u Parizu. Odigrao je svoju igru i plasirao se u dalje takmičenje. Protivnik u finalu je Amerikanac Džek Sok. Finale je na programu u nedelju od 15.00 časova, uz direktan prenos na kanalima RTS-a i putem lajv striminga na našem portalu. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Krajinović je u finalu Mastersa u Parizu. Odličnom igrom protiv favorizovanog protivnika, naš teniser je uspeo da slomi otpor, pre svega sjajnog servera, Džona Iznera i zasluženo stigne do finala. Ovom pobedom izjednačio je skor u međusobnim duelima, pa sada obojica imaju po jednu pobedu.

Naš teniser je odlučno ušao u meč. Nakon početnog odmeravanja snaga, u petom gemu je iskoristio svoju šansu i oduzeo servis protivniku, iskoristivši prvu od dve vezane brejk šanse. Potom je Krajinović rutinski priveo set kraju za 6:4 u prvom setu.
Velika borba u drugom setu, oba tenisera su uspevala da sačuvaju svoj servis, nijedan teniser nije uspeo da ostvari brejk priliku, pa je set rešen u taj-brejku.
Amerikanac je sigurniji na startu tog perioda igre, uz dva mini-brejka ekspresno stiže do 5:0. Krajinović uspeva da smanji na 5:2, međutim, Izner rešava set u svoju korist, 7:2 u taj-brejku.
Velika borba i u trećem setu. Izner na samom startu stvara brejk šansu, međutim, Krajinović uspeva da se odbrani i zadrži svoj servis. Isto je bilo i u devetom gemu. Naš teniser nikako nije uspevao da zapreti jer je protivnik sjajno servirao. Pa je i ovaj set rešen u taj-brejku.
Ponovo je Izner sjajno krenuo i, uz jedan mini-brejk, poveo je sa 3:0. Naš teniser uspeva da smanji na 3:2. Krajinović preokreće i prvi dolazi do meč-lopte na svoj servis. Koristi je za 7:5 u taj-brejku.
U finalu Filip Krajinović će igrati protiv Amerikanca Džeka Soka koji je u drugom polufinalu savladao Francuza Žilijena Benetoa sa 2:0 po setovima 7:5, 6:2. Finale je na programu u nedelju od 15.00 časova.
Tok meča:
16.40 – Krajinović je u finalu Pariza! Džon Izner već na prvom servisu Krajinovića osvaja mini-brejk za 3:0, ali naš teniser vraća mini-brejk na 3:4 da bi došao do novog mini-brejka i meč-lopte na 6:5, koju pretvara u pobedu i odlazak u svoje prvo finale na turniru Masters serije.
16.31 – Džon Izner sigurno osvaja svoj servis gem i uvodi meč u taj-brejk. Prvi na servisu Filip Krajinović.
16.28 – Izner sigurno osvaja svoj servis-gem, ali Krajinović sigurnom igrom dolazi do 6:5, pa Izner servira za ostanak u meču.
16.20 – Posle ravnopravne borbe, tokom trećeg, odlučujućeg seta, Džon Izner, pri rezultatu 5:4 za Krajinovića, servira za ostanak u meču.
15.51 – U odlučujućem setu prvi servira Krajinović i uspeva da dobije svoj servis-gem spasivši jednu brejk loptu.

15.41Izner rešava taj-brejk u svoju korist rezultatom 7:2. Pobednika će odlučiti treći set.
15.32 – Pri rezultatu 5:5, Džon Izner servira za ostanak u meču. Uspeva da dobije servis-gem bez izgubljenog poena, a Krajinović servira za uvođenje meča u taj-brejk.
15.24 – Meč je nastavljen, a Izner as servisom dolazi do prednosti od 5:4.
15.21 – Meč je privremeno prekinut zbog ukazivanja lekarske pomoći jednom od gledalaca. Prekid je nastao sredinom drugog seta pri rezultatu 4:4 na servisu Džona Iznera, koji vodi sa 40:30.
14.50 – I na početku drugog seta Izner servira prvi i uspeva da osvoji svoj servis-gem za 1:0.

14.44 – Krajinović osvaja prvi set sa 6:4! Na svom servisu Filip Krajinović osvaja tri set-lopte i već prvu pretvara u vođstvo od 1:0 u setovima.
14.29 – Brejk za Krajinovića! Na početku drugog servis-gema Izner zapada u krizu, koju Krajinović koristi i osvaja dve brejk šanse, od kojih već prvu pretvara u vođstvo od 3:2. Filip servira da potvrdi brejk. Džonu Izneru je nakratko, u pauzi između gemova, ukazana i pomoć fizioterapeuta.
14.19 – Iako je Amerikanac izborio čak dve brejk šanse, Krajinović uspeva da sačuva svoj prvi servis-gem i izjednačuje na 1:1.
14.14 – Počeo je polufinalni meč. Prvi na servisu je Džon Izner i osvaja svoj servis-gem za 1:0.
14.10 – Filip Krajinović i Džon Izner su izašli na teren i počeli zagrevanje sa desetak minuta zakašnjenja u odnosu na najavljen termin početka meča.
Predajom najboljeg tenisera sveta Rafaela Nadala zbog povrede kolena, Krajinović je bez borbe prošao u polufinale turnira u dvorani Bersi, što će mu doneti prodor među prvih 45 igrača na ATP listi.
Pogledaj vesti o: Rafael Nadal

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Krajinović i Izner za finale Pariza

Izvor: RTS, 04.Nov.2017, 09:20

Filip Krajinović i Džon Izner u borbi za finale Mastersa u Parizu. Meč je na programu od 14 sati, a direktan prenos možete pratiti na našem Drugom programu, kao i putem lajv striminga na našem portalu. . Predajom najboljeg...

Nastavak na RTS...

Filip ruši diva

Izvor: MozzartSport.com, 04.Nov.2017

Preporođeni Krajinović danas u Parizu protiv Džona Iznera igra prvo polufinale mastersa u karijeri i ima savršenu priliku da pobedom postane deo teniske istorije..Sport, u ovom slučaju tenis savršeni je deo života u kojem dobro znaš kada jo to TAJ trenutak, kada je momenat da daš sve do sebe,...

Nastavak na MozzartSport.com...

Nadal propušta London?

Izvor: Vesti-online.com, 04.Nov.2017

Prvi reket sveta Rafael Nadal predao je meč četvrtfinala Pariza Filipu Krajinoviću zbog povrede. Iako se činilo da je Španac samo hteo da se odmori pred završni Masters sezone u Londonu, povreda i nije tako bezazlena, pa će najbolji teniser sveta možda i da preskoči poslednji turnir u 2017....

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.