San mi je da vodim ekipu protiv Željka Obradovića

Izvor: B92, 10.Dec.2023, 11:08

"San mi je da vodim ekipu protiv Željka Obradovića"

Trener košarkaša Studentskog centra Dejan Jakara govorio je o dolasku u Podgoricu.

Jakara je preuzeo klupu Studenata, nakon odlaska Andreja Žakelja.

Mladi stručnjak je prethodnih pet godina sa Heliosom prošao put od poslednjeg mesta u ABA 2 ligi do finala prošle sezone protiv Krke.

"Smatrao sam da je bilo dosta u Heliosu, da smo napravili maksimum sa ekipom i budžetom. Rekao sam direktoru da idem na tržište, da vidim imam li cenu ili ne. Odlučio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sam da učim. Bio sam deset dana u Partizanu kod Željka Obradovića. Nisam čekao poziv iz ABA lige. Imao sam ponuda pre SC Derbija, ali mi nisu odgovarali neki detalji. Da nije bilo poziva SC nastavio bih da se usavršavam. Mislim da je ovo odlična šansa za mladog trenera. ABA liga je na većem nivou od ABA2, korak napred. Nisam mnogo razmišljao - znam kako radi Andrej Žakelj, znam da je ekipa mlada, da voli da trenira i to meni kao mladom treneru mnogo znači", rekao je Jakara u intervjuu za Vijesti.

Trener SC smatra da regionala liga iz godine u godinu napreduje, a da je jedan od najzaslužnijih za to i legendarni Željko Obradović.

"ABA liga je svake godine sve bolja. Od dolaska Željka Obradovića u Partizan klubovi žele da se podignu na još viši nivo. Tu su Crvena zvezda i Partizan, Cedevita-Olimpija je malo smanjila budžet, Budućnost, koja je dovela Jogija Ferela. Igokea ima odličnu ekipu. To su vrlo ozbiljni klubovi. U poređenju sa nekim drugim ligama kvalitet je na zavidnom nivou.“

Jakara je objasnio kako je došlo do toga da ove sezone boravi u Partizanu, a on će sa svojim "studnetima" u ponedeljak od 20. sati gostovati Partizanu u Štar areni.

"Slučajno, bilo je to usred sezone. Ukazala se šansa, nisam imao klub... Poznajem pomoćnog trenera Bogdana Karaičića koji mi je pomogao da tamo budem. Gledao sam i neke utakmice, tako da sam na tome vrlo zahvalan. Životni san mi je da vodim ekipu protiv Željka Obradovića. To će u ponedeljak biti emotivno. Kada je preuzeo Panatinaikos prvu godinu, ja sam sve njegove utakmice gledao”, poručio je Jakara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.