Izvor: RTS, 09.Maj.2021, 20:18

San Pablo Burgos odbranio titulu u Fiba Ligi šampiona

Košarkaši San Pablo Burgosa nadigrali su Karšijaku sa 64:59 u finalu Fiba Lige šampiona i na taj način odbranili titulu. Finalni turnir odigran je u Nižnjem Novgorodu uz prisustvo publike. U borbi za treće mesto Saragosa je savladala Strazbur sa 89:77.
Izuzetno uzbudljiv meč dostojan finala takmičenja. Stefnute ruke na obe strane dovele su do malog broja poena na ovom meču. U takvoj igri svaki pogodak je bio važan, naročito u finišu meča. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Više koncentracije imala je ekipa Burgosa i stigla do cilj i titule prvaka Lige šampiona.

Neizvesno je bilo od samog starta meča, San Pablo je održavao minimalnu prednost tokom većeg dela prvog perioda i četvrtinu rešio u svoju korist - 15:13. Karšijaka je potom preokrenula rezultat i povela sa 17:15 i čuvala minimalnu prednost sve do 25:23.
Potom je San Pablo uspeo da izjednači, a zatim povede i na poluvreme ode sa minimalnom prednošću - 29:28.
Slična slika i u nastavku. Burgos je održavao prednost i polako je uvećavao, da bi na kraju perioda stigao do maksimalnih plus sedam - 46:39.
Do sredine poslednjeg perioda Karšijaka je uspela da izjednači - 54:54 i učini završnicu još zanimljivijom. Serijom od 5:0 San Pablo Burgos je ponovo stekao prednost. Međutim, odgovorila je Karšijaka i prišla na poen zaostatka 60:59.

Usledila su dva propuštena napada Karšijake i Burgos odlazi na plus tri. Još jedan promašen napad Karšijake. Brz faul, iskorišćena slobodna bacanja i Burgos je stigao do nedostižin pet poena prednosti.
Na kraju 64:59 za San Pablo Burgos.
Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Benite sa 15 poena, njega je pratio Renfro sa 14, Riveo je dodao devet. U poraženoj ekipi Mbaje je ubacio 17 poena, Morgan 13, a Birsen 10. 
Pogledaj vesti o: Finale Lige Šampiona

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kravićev Burgos novi-stari prvak FIBA Lige šampiona

Izvor: N1 televizija, 09.Maj.2021

San Pablo Burgos je stari - novi pobednik FIBA Lige šampiona! Španci su u velikom finalu završnog turnira u Nižnjem Novgorodu savladali tursku Pinar Karšijaku (64:59) posle velike borbe i bolje igre u drugom poluvremenu.

Nastavak na N1 televizija...

Burgos osvojio titulu FIBA Lige šampiona

Izvor: Nezavisne Novine, 09.Maj.2021

Košarkaši španskog Burgosa osvojili su titulu FIBA Lige šampiona.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.