San Antonio poveo u seriji sa 1:0

Izvor: B92, 21.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

San Antonio poveo u seriji sa 1:0



U prvoj utakmici finala zapadne konferencije San Antonio je na svom terenu savladao Jutu sa 108:100. Igrači iz Teksasa odmarali su se samo 39 sati posle teške serije sa Finiksom u polufinalu. To im nije smetalo da pre odlaska na odmor u poluvremenu steknu 19 poena prednosti. Na početku poslednjeg dela igre imali su velikih 18. Umor domaćih igrača i dobra igra Derona Vilijamsa učinili su meč zanimljivim u poslednjim minutima. Vilijams je postigao rekordna 34 poena, ali razlika >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nije padala ispod sedam poena.

"Bićemo spremniji za drugi meč. Oni su odlično odigrali drugo poluvreme i mislim da će na taj način igrati celu seriju. Moramo da se pripremimo za takvu njihovu igru", rekao je plej San Antonija Toni Parker, koji je za svoj tim postigao 21 poen.

Odlično je odigrao Tim Dankan, koji je ubacio 27 poena i imao 10 skokova i pet asistencija. Manu Đinobili je takođe ostvario dabl-dabl sa 23 poena i 10 asistencija.

"Ne zovu ih bez razloga 'Velika trojka'. Kada odigraju tako dobro u napadu, nas je veoma teško pobediti", rekao je Majkl Finli, koji je ubacio 14 poena.

Dankan i Oberto odlično su zatvarali Buzera, koji je u prvom poluvremenu samo jednom poentirao. Meč je završio sa 20 poena i 12 skokova, ali se propisno ispromašivao 7-17.

"Očajno sam igrao u prvom poluvremenu. Odlično su me čuvali", rekao je Buzer.

Deron Vilijams je odigrao na Ol star nivou, sa 18 poena u poslednjoj četvrtini. Uz to je zabeležio devet asistencija i sedam uhvaćenih lopti.

To je bio 17. uzastopni poraz Jute u San Antoniju. Greg Popović je ostvario svoju 85. pobedu u plej ofu i po uspešnosti je šesti trener u istoriji NBA. Jedno mesto iznad njega nalazi se Džeri Sloun.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.