San Antonio lako do polufinala Zapada, Klipersi srušili Memfis u produžetku za 3:1

Izvor: Blic, 08.Maj.2012, 10:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

San Antonio lako do polufinala Zapada, Klipersi srušili Memfis u produžetku za 3:1

Košarkaši San Antonija su i u četvrtom duelu plej-ofa bili bolji od Jute, ovoga puta rezultatom 87:81 i plasirali se u polufinale zapadne konferencije, u kom će se najverovatnije sastati sa Klipersima. Ekipa iz Los Anđelesa je posle velike borbe i produžetka savladala Memfis 101:97 i sada vodi sa 3:1 u pobedama, pa im nedostaje još jedan trijumf da odu na megdan Sparsima.

Posle Oklahome, koja je "počistila" prošlogodišnjeg prvaka Dalas, svu snagu i nadmoć pokazao je i >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << San Antonio u duelima sa Jutom.

Sparsi su u plej-of ušli kao najbolja ekipa Zapada, što su i opravdali u sve četiri utakmice protiv Džezera, a u poslednjoj i zvanično obezbedili plasman u polufinale Zapada.

Juta se nekako držala na svom parketu, ali je pobeda gostiju retko dolazila u pitanje, za šta su se pobrinuli Mano Đinobili, inače prilično neprimetan u prva tri meča, sa 17 poena dok su Tim Dankan, Toni Parker i Geri Nil ubacili po 11. Najefikasniji igrač susreta bio je Jutin Al Džeferson sa 26 poena, ali im ni to nije pomoglo da unesu bar malo neizvesnosti u ovaj plej-of okršaj.

Četa Grega Popovića je vezala 14 pobeda i sada mirno čeka rasplet borbe koju vode Klipersi i Memfis.

Ekipa iz Los Anđelesa je povela sa 3:1 u seriji, pošto je posle produžetka srušila na svom parketu sa 101:97. Neizvestan meč ušao je u dramatičnu završnicu - Grizliji su imali 72:71 na 7:46 do kraja, kada su Klipersi serijom 11:0 pobegli na "+10" za nešt više od dva minuta.

Činilo se tada da će Kris Pol i drugovi lako do trećeg trijumfa, ali je Zak Rendolf sa linije slobodnih bacanja omogućio produžetke svom timu. U dodatnih pet minuta blistao je Blejk Grifin, da bi pobedonosne poene ubacio Mo Vilijams sa penala.

Pored Grifina i Pola koji su postigli 30, odnosno 27 poena, veliki doprinos dao je Keron Batler koji je nanizao 14 koševa iako je igrao sa polomljenom kosti leve ruke.

Kod Grizlija istakli su se Majk Konoli sa rekordom karijere u plej-ofu od 25 poena i Rudi Gej sa dva poena manje, ali je šutirao slabih 8-25 iz igre.

Serija se nastavlja u noći između srede i četvrtka u Memfisu, a onda se seli u "grad anđela" ako bude bilo potrebe, pošto Klipersima nedostaje još jedan trijumf da odu na megdan San Antoniju.

Povezane vesti: Rondo sam srušio Atlantu, Čikago bled bez Rouza, stali i Lejkersi Oklahoma skida Dalas sa trona, Majami na korak od polufinala Istoka Novi šok za Bulse, Pirs sam pobedio Atlantu, Lejkersi se kockali sa vođstvom Bajnamovih 10 "rampi" i Kobi kobni po Denver, Klipersi od "-27" do brejka protiv Memfisa San Antonio pobedom nad Jutom započeo plejof

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.