Šampionska razmena pozitivne energije

Izvor: RTS, 11.Sep.2019, 08:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šampionska razmena pozitivne energije

Odbojkašice i odbojkaši Srbije sreli su se na aerodromu Nikola Tesla i poželeli jedni drugima sve najbolje u predstojećim nadmetanjima na kojima će predstavljati svoju zemlju. Odbojkašice će 14. do 29. septembra učestvovati na Svetskom kupu u Japanu, a odbojkaši su otputovali za Brisel na Evropsko prvenstvo.
Odbojkaši Srbije počinju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << takmičenje na Evropskom prvenstvu u Belgiji i prvi meč u B grupi Evropskog prvenstva igraće u Briselu protiv Nemačke u petak, 13. septembra od 15 časova.

Sve preostale utakmice odigraće u Antverpenu, a protivnik u drugom meču je selekcija Slovačke u nedelju od 18.30. Treći meč igraće u ponedeljak protiv Španije od 20.30, a četvrti meč na EP izabranici Slobodana Kovača će odigrati u sredu protiv Belgije (20.30). Poslednju, petu utakmicu u grupi igraće u četvrtak protiv Austrije. 
Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije, gotovo u isto vreme od 14. do 29. septembra, učestvovaće na ovogodišnjem Svetskom kupu u Japanu, gde su prošle godine po prvi put postale šampionke planete.
Svetske i evropske šampionke igraće zajedno sa domaćom selekcijom, Rusijom, Holandijom, Kinom, Korejom, Kamerunom, Kenijom, Sjedinjenim Američkim Državama, Dominikanskom Republikom, Brazilom i Argentinom.
Plasman na Svetskom kupu nema uticaja na plasman za Olimpijske igre, ali se boduje za rang listu FIVB.
Prvih pet kola će se odigrati u Jokohami i Hamamacuu, naredna tri u Saporou i Tojami, dok će mečevi poslednja tri kola biti u Osaki.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo,   Evropsko prvenstvo

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kovač na prvom testu

Izvor: Danas, 11.Sep.2019

Odbojkaši Srbije danas putuju u Brisel gde će u petak protiv Nemačke (15.00) igrati prvi meč na Evropskom prvenstvu koje održava u čak četiri zemlje - Belgiji, Holandiji, Francuskoj i Sloveniji. Članak Kovač na prvom testu se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Nema odmora za srpske odbojkašice, već su otputovale u Japan, u OVOM sastavu!

Izvor: Sportske.net, 11.Sep.2019

Tek što su proslavile novu titulu prvakinja Evrope, naše najbolje odbojkašice, doduše u nešto izmenjenom sastavu, otputovale su u Japan na Svetski kup...Mora se primetiti da je kalendar takmičenja ovog leta za odbojkašice nehuman, postavlja se pitanje kome je sve ovo u interesu, ali kako god,...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.