Izvor: MozzartSport.com, 22.Apr.2021, 08:56

Šampion traži beg iz zone ispadanja

Posle poraza od Gazijantepa i Fenera, Bašakšehiru očajnički potrebni bodovi protiv Kasimpaše

Crni dani za Istanbul Bašakšehir. Prošle sezone šampion, a ove će slaviti ukoliko bude obezbedio opstanak. Već posle nekih petnaestak rundi prvenstva bilo je jasno da ekipa sa stadiona Fatih Terim neće imati snage da se umeša u borbu za odbranu titule, ali da će nekih šest, sedam utakmica pred kraj prvenstva biti u zoni ispadanja, to je malo ko mogao da očekuje. Zato na gostovanje >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Kasimpaši (18.00) dolazi sa etiketom “Bez prava na grešku”.

18.00: (2,80) Kasimpaša (2,95) Bašakšehir (2,80)

Idealan je trenutak za ekipu sa Bosfora da eventualnom pobedom napusti zonu ispadanja. Na gostima je jedino da pronađu način da ga iskoriste. A neće biti lako budući da su na prethodne dve utakmice gubili od Gazijantepa, ondnosno Fenerbahčea. Ukoliko pronađu pobednički recept, preskočili bi Erzurum, nadamšili najboljestojeći tim zone ispadanja za dva boda, a pritom imali i utakmicu manje.

Međutim, i te kako se pita i Kasimpaša koja u poslednjih mesec i po dana retko gubi, ali retko i pobeđuje. Apači su u tom period pet puta igrali nerešeno uz trijumf protiv Bešiktaša i nespeh u duelu sa Genčlerbirligijem. A jasno je da će tenzija nastaviti da gospodari u taboru Bašakšehira u slučaju bilo kog ishoda koji sa sobom ne nosi tri boda.

Ako može da se govori o svetlim tačkama Sivih Sova u tmurnoj sezoni nakon šampionske, onda su to prva dva strelca ekipe na prvenstvenoj tabeli, Frederik Gulbrandsen i Edin Višća. Norvežanin iza sebe ima šest pogodaka, Bosanskohercegovački internacionalac jedan manje, ali uz sedam asistencija. Uzdaju se gosti srpskog ofanzivca Danijela Aleksića koji naizmenično ima ulogu startera i džokera. Kao rezervista je golom pomogao timu da trijumfuje protiv Malatije, sa klupe je ušao i protiv Gazijantepa, ali nije promenio stvari, dok je u prošlom kolu protiv Fenerbahčea bio starter u porazu 3:0.

Međusobni okršaj Kasimpaše i Bašakšeihra je poslednjih pet godina poprimio izgled poligona za goleadu. Na minulih devet susreta palo je čak 36 golova, u proseku četiri po utakmici. Prvi njihov duel ove sezone završen je 2:2, pre toga je u poslednjem kolu prošlog šampionata Kasimpaša nanela poraz istanbulskom timu. Svesni su tada bili u Bašakšehiru da ih potencijalni poraz neće zaboleti budući da je titula već bila odlučena. Pred večerašnji meč percepcija je potpuno drugačija, jer bi neuspeh samo produbio agoniju i sumnju da li šampion ima snage za preživljavanje.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Meč Kasimpaša - Bašakšehir možete da pogledate u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

TURSKA 1 - 36. KOLO

Utorak

Karagumruk - Goztepe 1:1 (1:0)

/Erdink 32 - Emir 84/

Kajseri - Genčlerbirligi 2:2 (1:0)

/Pedro Enrike 39, Parlak 80 - Piris 46, Stanču 50/

Rize - Konja 5:3 (2:2)

/Đoković 21, Mihalak 27, Remi 68, Samudio 74, Demirbag 82ag - Giljerme 6, Čikaleši 12, Kravec 86/

Hataj - Antalija 3:2 (1:0)

/Bupenza 19, 68, Dijuf 55 - Amilton 46, Fredi 86/

Sivas - Bešiktaš 0:0

Sreda

Ankaragudžu - Denizli 1:1 (1:1)

/Kitsiju 35 - Rodaljega 6/

Erzurum - Malatija 1:0 (0:0)

/Obertan 90+5/

Galatasaraj - Trabzon 1:1 (0:0)

/Akbaba 90+6 - Edgar Je 76/

Četvrtak

15.00: (1,77) Alanja (3,60) Gazijantep (4,80)

18.00: (2,80) Kasimpaša (2,95) Bašakšehir (2,80)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.