Izvor: MozzartSport.com, 02.Feb.2021, 07:59

Šampion se budi, Atletiko poražen na Nou Kampu (VIDEO)

Fudbaleri Leona došli su do prvog trijumfa u meksičkoj Klausuri, pobedom na svom stadionu protiv sastava iz San Luisa

Stadion Leona u Meksiku nazivaju Nou Kampom, na kojem je večeras bez većih problema pao Atletiko San Luis, klub nad kojim većinsko vlasništvo ima madridski Atletiko (3:1). Osvajač Aperture je tako došao do prvog trijumfa u sezoni, led je probio na dominantan način i posle tri odigrana susreta ima četiri boda, jedan više od današnjeg rivala. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com <<

Fudbaleri Leona imali su loptu u svojim nogama 71 odsto vremena, imali su čak tri puta više pokušaja od rivala (15), od kojih je devet išlo u metu. Da sastav iz San Luisa ne doživi katastrofu postarao se golman Verner, sa čak šest upisanih odbrana.

U prvom poluvremenu Leon nije uspevao da iskoristi svoje šanse i dominaciju pretvori u prednost. Malo je nedostajalo da na odmor odu i sa golom zaostataka, pa mogu biti zahvalni VAR tehnologiji na poništenom golu Ibanjeza iz 21. minuta, zbog ofsajda.

U prvom delu mreže su mirlova, da bi domaćinu trebalo nešto više od 15 minuta da stigne do prednosti u nastavku. Centaršut Tesilja sa leve strane, na prvoj stativi je sjajno skočio Davila, koji glavom postiže veoma efektan pogodak.

Ali, gosti, iako su uglavnom bili u podređenom položaju, vrlo brzo dolaze do izjednačenja. Sjajan prodor Argentinca Batalinija po desnoj strani, potom i odličan centaršut ka Berterameu, koji je imao lakšo deo posla - poklonio se i glavom zatresao mrežu Lavova. Kako je gostima trebali 12 minuta da poravnaju, tako su domaćinu bila dovoljna četiri minuta da vrati prednost. Isti tandem kao od prvog gola, lopta Tesilja ka Davili, Čileanac koristi lošu intervenciju odbrane i dolazi do drugog pogotka na meču.

Da domaćin ne strepi postarao se Meneses u 88. minutu, posle prodora po levoj strani stigao je do kaznenog prostora rivala, namestio se na šut i postavio konačni 3:1 za šampiona Aperture.

MEKSIKO 1, KLAUSURA – 4. KOLO

Petak

Tigres – Nekaksa 1:1 (1:1)

Subota

Mazatlan – Pačuka 1:0 (1:0)

Nedelja

Gvadalahara - Huarez 1:2 (0:2)

/Masijas 78 - Leskano 10, Garsija 29/

Kruz Azul - Keretaro 4:1 (3:1)

/Alderte 23, Pineda 37, Rodrigez 45, Ernandez 74 - Sepulveda 42/

Tihuana - Toluka 3:2 (3:1)

/Manotas 13, Martinez 21, Sansores 24 - Kanelo 37, Barbijeri 54/

Pumas - Atlas 0:0

Ponedeljak

Santos Laguna - Klub Amerika 1:1 (0:1)

/Munjoz 82 - Martin 44/

Utorak

Leon - Atletiko San Luis 3:1 (0:0)

/Davila 62, 78, Meneses 88 - Berterame 74/

Sreda

04.00: (3,25) Puebla (3,25) Monterej (2,15)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.