Šampion pregrmeo Sremsku Mitrovicu

Izvor: MVP.rs, 25.Maj.2017, 22:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šampion pregrmeo Sremsku Mitrovicu

Crveno-beli imaju otvoren put do prvog mesta.

Košarkaši Crvene zvezde mts, kao po navici, u neizvesnoj završnici bili su bolji od Mega Leksa. U utakmici 11. kola Mozzart Superlige Srbije, četa Dejana Radonjića je, uz dosta muke, uspela da upiše i 10. trijumf i time širom otškrine vrata prvog mesta pred početak doigravanja. Nakon 40 minuta uzbudljive košarke, aktuelni šampion je slavio pobedu rezultatom 73:67.

Većim delom meča ekipe su bile rezultatski >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << ujednačene, sve do poslednjeg perioda, kada je Zvezda stigla do 12 poena suficita. Ipak, puleni Dejana Milojevića nisu odustajali i uspeli su da finiš meča učine donekle neizvesnim. Na 20 sekundi pre kraja Ognjen Jaramaz je promašio šut za tri poena čime je pobednik meča bio rešen.

Crveno-bele je do pobede vodio Stefan Jović, koji je podsetio na blistave partije sa kraja prošle i početka ove kalendarske godine, kada je pod njegovom komandom Zvezda igrala možda i najbolju košarku. Susret je završio sa 20 postignutih poena, čemu je dodao i osam asistencija. Dvocifren poenterski učinak u pobedničkom timu imali su i Luka Mitrović (13p), kao i Milko Bjelica (11p).

U poraženom sastavu najefikasniji je bio Kostja Mušidi sa 16 poena, a po 12 su postigli Radoslav Spasojević i Jovan Novak, koji je pritom podelio i pet asistencija.

Nakon 10. pobede u Mozzart Superligi Srbije, Zvezda je zadržala prednost u odnosu na drugoplasirani Partiizan, koji ima isti skor, a ujedno je i otškrinula vrata prvog mesta u ligaškom delu, jer joj do kraja preostaju, na papiru, lakši mečevi. Jedan od takvih je i utakmica 12. kola u kojoj će aktuelni šampion ugostiti ekipu Vršca. Meč je na programu u nedelju, 28. maja, sa početkom u 13 časova. Mega Leks je četvrta sa šest pobeda i pet poraza. U narednoj rundi "mali veliki klub" će gostovati ekipi Dinamika.

Mega Leks - Crvena zvezda mts 67:73 (18:17, 16:21, 19:20, 14:15)

Dvoroana: "PSC Pinki"; Gledalaca: 2000; Sudije: Jovčić, Obrknežević, Nikolić

Mega Leks: Mušidi 16, Rebić 2, Lešić 4 (5sk), Čarapić, Jaramaz 7, Spasojević 12, Kaba 5 (11ak), Simeunović 6, Tejić, Novak 12 (5as), Kapetanović 1, Samardžiski 2. Trener: Dejan Milojević

Crvena zvezda mts: Tompson 2, Dangubić 5 (6sk), Mitrović 13, Lazić 7 (4sk, 4ul), Simanić, Dobrić 2, Rakićević, Dženkins 2, Gudurić 9, Jović 20 (8as), Kuzmić 2(7sk), Bjelica 11. Trener: Dejan Radonjić

(foto: MN press)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.