Šampion na dnu bazena, Partizan u finalu!

Izvor: Sportske.net, 06.Maj.2015, 21:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šampion na dnu bazena, Partizan u finalu!

Vaterpolisti Partizana srušili su šampiona u majstorici polufinala plej-ofa domaćeg šampionata pošto su posle neverovatnog preokreta uspeli da slave posle produžetka.

Ljubitelji vaterpola večeras su imali priliku da uživaju u majstorici polufinala plej-ofa koju su na "Banjici" odigrali Partizan i Crvena zvezda.

Pitanje plasmana u finale rešeno je tek nakon izvođenja peteraca a meč je obeležio >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << fantastičan povratak Partizana koji je na kraju ispustio dva gola prednosti u poslednjem minutu susreta.

Vaterpolisti Partizana plasirali su se u finale posle boljeg izvođenja peteraca a rezultat regularnog toka susreta bio je 7:7 (1:2, 0:2, 2:1, 4:2). Nakon izvođenja peteraca crno-beli su slavili sa 11:10!

Treća utakmica polufinalne serije plej-ofa Prve A vaterpolo lige između Partizana i Crvene zvezde odigrana je na "Banjici". Nakon što su ostvarili po jedan "brejk" u prve dve utakmice majstorica je odlučivala o tome ko će se priključiti kragujevačkom Radničkom u finalu.

Jako bitan momenat večerašnjeg "večitog derbija" dogodio se već u prvoj deonici kada je vaterpolista Partizana Gavril Subotić zaradio isključujuću ličnu grešku zbog nesportskog prekršaja na protivničkom igraču.

Crno-beli su tako već na startu utakmice ostali bez jednog od najvažnijih igrača što im je u velikoj meri otežalo posao u nastavku susreta.

Aktuelni šampion Srbije poveo je golom Dimitrija Obradovića a domaćin je uzvratio preko Draška Gogova. Od tog momenta pa do odlaska na odmor u bazenu je postojao samo jedan tim.

Gosti su fantastičnom igrom u odbrani uspeli da zatvore sve prilaze golu vaterpolistima Partizana a nepremostiva prepreka bio je i Denis Šefik koji je u prvih 16 minuta imao 8 odbrana.

Do odlaska na odmor Zvezda je umešno koristila prednost igrača više pa je golovima Viktora Rašovića, Nikole Eškerta i Save Ranđelovića stigla do nešto osetnije prednosti.

Foto: Beta/BranislavBožić/Ev

Drugo poluvreme počelo je novim pogotkom Crvene zvezde, egzekutor je bio Ivan Rackov. Gosti su u tom momentu stigli do maksimalna četiri gola prednosti a onda je usledio silovit odgovor Partizana.

Izabranici Vladimira Vujasinovića uspeli su da do kraja treće deonice postignu dva gola preko Nikole Jakšića i Đorđa Lazića čime je meč ponovo dobio na neizvesnosti.

Najtrofejniji srpski klub vratio se u meč zahvaljujući sjajnoj igri u odbrani i intervencijama golmana Straja Rističevića a drugi pogodak Nikole Jakšića na startu četvrte četvrtine značio je da će se na "Banjici" gledati završnica za infarkt.

Na tačno pet minuta pre kraja susreta pri šutu je povučen Nikola Jakšić pa je Partizan nagrađen petercem a siguran izvođač bio je najbolji igrač crno-belih Dušan Mandić.

Partizan je tako anulirao četiri gola zaostatka sa početka drugog poluvremena a delirijum na "Banjici" izazvao je Dušan Mandić drugim pogotkom na utakmici kojim je doneo prvu prednost crno-belima od početka meča (6:5).

Ispostavilo se da je Dušan Mandić imao najveće srce i da je najviše zahvaljujući njemu Partizan uspeo da napravi čudesan "kambek". Srpski reprezentativac zategao je još jednom na dva i po minuta pre kraja pa je trećim vezanim golom odveo Partizan na +2 (7:5).

Seriju Partizana od 6 vezanih golova prekinuo je Strahinja Rašović golom koji je postgao 50 sekundi pre kraja čime su crveno-beli dobili šansu da postignu gol za peterce.

Upravo se to i dogodilo, u poslednjem napadu braća Rašović su izvela akciju za sedmi gol Crvene zvezde pa je pitanje pobednika rešavano putem peteraca.

Deblje živce i mirniju ruku u penal seriji su imali vaterpolisti Partizana. Crno-beli su pogodili sva četiri puta u prve četiri serije dok je Zvezda promašila u trećoj i četvrtoj seriji pa ćemo u borbi za titulu posle dve godine pauze ponovo gledati Partizan.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Crvena Zvezda

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Večiti derbi pripao crno-belima: Vaterpolisti Partizana bolji od Zvezde za finale plej-ofa!

Izvor: Blic, 06.Maj.2015

Vaterpolisti Partizana prošli su u finale plej-ofa srpskog šampionata pošto su u majstorici posle peteraca bili bolji od večitog rivala Crvene zvezde sa 4:3, dok je posle četiri četvrtine bilo 7:7...Partizan je verovao u trijumf i prolaz na Banjici, iako je katastrofalno otvorio utakmicu, jer je...

Nastavak na Blic...

Ovako je u sredu "kuvalo" na Banjici! (video)

Izvor: Sportske.net, 07.Maj.2015, 17:35

Vaterpolisti Partizana u sredu su se plasirali u finale plej-ofa domaćeg šampionata nakon trijumfa nad Crvenom zvezdom posle boljeg izvođenja peteraca. Evo kako su "Grobari" proslavili pobedu koja će ući u anale srpskog vaterpola...Majstorica polufinala plej-ofa vaterpolo Prve A lige Srbije koju...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.