Izvor: Blic, 26.Okt.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šampion koji voli kasno da koči

Šampion koji voli kasno da koči

Osvajanjem druge uzastopne titule prvaka sveta, Španac Fernando Alonso zauzeo je posebno mesto u istoriji Renoa, 'Mišlena' i Formule 1. Sada u sedlu Meklarena pokušaće da ponovi uspehe koji su prethodnih decenija ovoj ekipi donosili Mika Hakinen, Airton Sena, Alan Prost, Emerson Fitipaldi.

Veoma emotivan je bio rastanak Alonsa i Renoa čija je saradnja ponovila najveći uspeh tima iz sredine devedesetih godina kada je u francuskom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << bolidu sedeo Mihael Šumaher i dve sezone završavao kao najbrži vozač karavana pre svog prelaska u Ferari. Međutim, Alonsa u novoj ekipi očekuje mnogo posla jer je engleska ekipa sezonu završila daleko ispod očekivanja (treće mesto u konkurenciji konstruktora i 110 osvojenih bodova) i najvećih rivala.

- Teško je bilo napustiti Reno posle nekoliko sjajnih godina tokom kojih smo doživeli mnoštvo lepih trenutaka. Ipak, iza nas su ostale lepe uspomene i tu bi trebalo staviti tačku. Sada za mene počinje novo poglavlje u životu i šansa da se dokažem u timu Meklarena. Iako se dvostruka titula još uvek slavi, vrlo brzo počinje nova sezona sa novim izazovima u kojoj će mi biti neophodna podrška vernih navijača kako bih nastavio niz uspešnih rezultata - izjavio je Alonso.

Koliko je Meklaren čvrsto rešen da pehare vrati u svoje vitrine govori i podatak da je bolid 'meklaren F1-2007' prilagođen stilu i konstituciji španskog asa.

- Imao sam prilike da se uverim u karakteristike novog bolida i sudeći po nekim unešenim inovacijama, pre svega vezanim za prednji deo formule, može se zaključiti da je u potpunosti pravljen prema Fernandovom vozačkom stilu. Nije tajna da Alonsa karakteriše kasno kočenje i da njemu kočnice traju mnogo kraće nego ostalim vozačima - pomalo razočarano je konstatovao Alonsov novi klupski kolega Pedro de la Rosa.

Bez obzira na odlazak Mihaela Šumahera u penziju, Formula 1 neće izgubiti na gledanosti i zanimljivosti jer novi talas talentovanih vozača garantuje vrhunska uzbuđenja u godinama koje dolaze.

S. Vrakela

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.