Šampion je živ, igraće se šesti meč

Izvor: B92, 11.Maj.2023, 08:11

Šampion je živ, igraće se šesti meč

Košarkaši Golden Stejta ostali u igri posle pete utakmice serije plej-ofa sa Lejkersima, savaladali su Lebrona i družinu 121:106 u San Francisku

Rezultat u seriji je sada 3-2 u korist Lejkersa.

Naredni meč igra se za dva dana u Los Anđelesu gde "jezeraši" nemaju poraz u doigravanju ove sezone – dobili su svih pet utakmica.

Jasno je, Karija, Tompsona, Grina i ostale ćeka moguće najveći izazov ove sezone.

Stef Kari je bio najefikasniji u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pobedničkoj ekipi sa 27 poena (3/11 za tri) uz osam asistencija.

Uz njega najjače su napadački povukli Endru Vigins sa 25 (7 skokova, 5 asistencija) i Drejmond Grin koji je svoju najproduktivniju plej-of partiju ove sezone garnirao sa 20 poena i 10 skokova.

Kod gostiju Lebron Džejms je doneo 25 poena gostima, Dejvis je imao 23, dok su Rasel i Rivs doprineli sa po 15 poena.

Najveća briga po Lejkerse ipak nije sam poraz koliko povreda Entonija Dejvisa kojeg je Kevon Luni udario u glavu i izbacio ga iz igre.

Centar gostiju nije završio meč pa ostaje da se vidi da li će biti spreman za šestu utakmicu.

Što se same utakmice tiče Voriorsi su imali punu kontrolu iste - o tome najbolje svedoči podatak da su ubacili 70 poena za poluvreme!

To je i drugi najveći broj poena koje je Golden Stejt ubacio za prvi deo igre u doigravanju, i već tada je bilo jasno da gosti nemaju šta da traže.

Kari, Vigins i Grin su nastavili u istom ritmu i u nastavku dok su gosti tek jednom "pripretili" prilaskom na devet razlike kada je Rivs poentirao.

Usledila je Karijeva serija 5:0 i novi rezultatski beg Golden Stejta za mirnu završnicu i pečat na više nego siguran trijumf u ovoj zaista sjajnoj borbi dva velika tima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Šampion je živ - igraće se šesti meč, i Njujork smanjio prednost Majamija (VIDEO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Maj.2023

Košarkaši Golden Stejta ostali su "živi" posle pete utakmice serije plej-ofa sa Lejkersima, savladali su Lebrona i družinu 121:106 u San Francisku

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.