Izvor: MozzartSport.com, 14.Apr.2021, 23:19

Šampion Južne Amerike overava novi trofej

Rekopa Sudamerikana: Palmeiras na domaćem terenu brani prednost 2:1 iz prvog duela sa Defensom i Hustisijom

Pokazala je Defensa i Hustisija u prvom meču finala Superkupa Južne Amerike (Rekopa Sudamerikane) da iako je malo ko video kao osvajača Kopa Sudamerikane, nije slučajno stigla do trofeja u drugom po kvalitetu fudbalskom takmičenju Zelenog kontinenta. Argentinski tim jeste poražen od Palmeirasa na svom terenu (1:2), ali je demonstrirao da može da bude ravnopravan rival >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << aktuelnom prvaku Južne Amerike, te u Brazil stiže sa nadom da će noćas uspeti da nadoknadi gol zaostatka i klupske vitrine obogati za još jedan veliki trofej (02.30).

Trenutna forma mu, pak, ne ostavlja previše šansi za preokret. Ekipa Sebastijana Bekasesea osvojila je samo dva boda na poslednjih pet utakmica u Liga kupu Argentine i na svakoj od njih primila makar po gol, a u tom periodu slavila je jedino u Kupu protiv San Lorenca. Pride je na osam utakmica na strani od početka sezone upisala samo dva trijumfa.

02.30: (1,87) Palmeiras (3,45) Defensa i Hustisija (4,40)

Palmeiras, s druge strane, ima samo jedan poraz na svom terenu u 2021. godini, onaj od River Plejta u revanšu polufinala Kopa Libertadores. Seriju od sedam mečeva bez poraza u svim takmičenjima Verdao je prekinuo u nedelju u finalu Superkupa Brazila protiv Flamenga, doduše, tek posle slabijeg izvođenja jedanaesteraca.

Prvak Zelenog kontinenta se nada da će uspeti da sačuva pozitivan rezultat iz prvog duela i prvi put u istoriji podigne trofej Superkupa. Bio bi to savršen nastavak plodne 2020. Palmeiras u godini za nama nije samo stigao do drugog pehara Kopa Libertadores, već je osvojio Kup Brazila i šampionat Paulista.

Trener

Abel Fereira

će biti razočaran što je izgubi finale Superkupa Brazila, ali mora da nastavi dalje i prilika za još jednu srebrninu je noćas na Alijanc Parku. Potencijalnom pobedom u finalu Rekopa Sudamerikane Palmeiras bi postao 19. različita ekipa koja je ga je osvojila, a ujedno i treća brazilska ekipa u četiri godine koja je podigla trofej.

--------------------

Pogledajte kako su rasli rekordi u fudbalskim transferima...

--------------------

Šef Palmeirasa mogao bi da dođe u iskušenje da imenuje istu startnu postavu koja je pobedila u prvom meču prošle nedelje. Veznjak Gabrijel Menino pretrpeo je povredu skočnog zgloba protiv Sao Benta prošlog meseca i malo je verovatno da će se oporaviti na vreme za revanš. Iskusni veznjak

Felipe Melo i Ze Rafael mogli bi da zadrže svoja mesta ispred Danila i Patrika de Paule, dok bi Roni trebalo da se nađe u napadu sa Brenom i Vilijanom Sikeirom bi mogli da mu pružaju podršku sa boka.

Defensa je prošle nedelje koristila formaciju 4-4-2 u prvoj utakmici i očekuje se da će da se pridržava istog sistema. Marselo Benitez ili Emanuel Britez su dilema Bekasesea za poziciju levog beka, dok bi ofanzivni vezista Tomas Martinez mogao da dobije priliku ispred Karlosa Rotondija. Napadač Valter Bou, koji je postigao pet golova u devet nastupa 2021. godine, predvodiće napad uz Brajana Romera.

Meč Palmeiras - Defensa i Hustisija možete da pogledate u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

REKOPA SUDAMERIKANA, REVANŠ

Četvrtak

02.30: (1,87) Palmeiras (3,45) Defensa i Hustisija (4,40) /prvi meč 2:1/

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.