Izvor: MozzartSport.com, 30.Apr.2021, 14:07

Sampaoli probudio uspavanu zver

Olimpik Marselj u 35. kolu francuskog šampionata traži petu pobedu kod kuće pod palicom argentinskog stručnjaka

Uspeo je Marselj da se izvuče iz teške situacije, spasioca je pronašao u liku Horhea Sampaolija. Iskusni argentinski stručnjak se vratio iz Brazila (Atletiko Mineiro) na Stari kontinenta, zategao redove na Velodromu i probudio Dimitrija Pajea. Olimpik tako meč 35. kola dočekuje sa samo bodom manje od petoplasiranog Lansa, sa kojim će do >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << kraja sezone voditi veliku bitku za plasman u Konferencijsku ligu. Mora da nastavi da pobeđuje, pa će trijumf biti imperativ i protiv Strazbura (21.00).

21.00: (1,90) Olimpik Marselj (3,50) Strazbur (4,20)

Finansijski problemi, rezultatska kriza, na kraju su i navijači upali u prostorije kluba i napravili požar. Andre Viljas Boas je potom digao sidro, tražio je tim iz treće evropske luke neko vreme pravo rešenje, a onda se dogovorio sa Sampaolijem. Bivši selektor Čilea i Argentine je osvojio 16 bodova na prvih sedam mečeva u klubu, te se tako izjednačio sa zemljakom Marselom Bjelsom, koji je na isti način otpočeo svoj mandat u Marselju 2014. godine.

Pet pobeda, uz po jedan remi i poraz, to je učinak slavnog francuskog kluba pod novim trenerom, ali je Lans nastavio da beži. Razlika je ipak svedena na minimum, pa Olimpiku ne preostaje ništa nego da nastavi da beleži dobre rezultate i održi priključak u borbi za mesto koje vodi u novoformiranu Konferencijsku ligu. Dobra vest je da konkurent u borbi za izlazak na evroscenu u subotu gostuju u Parizu (17.00).

Posebno je impresivno kako je Sampaoli uspeo da podigne 34-godišnjeg Dimitrija Pajea, koji se pre njegovog dolaska nekako utopio u sivilo ekipe. Iskusni francuski fudbaler je od dolaska Argentinca postigao tri pogotka i namestio još šest, pa je definitivno najzaslužniji za uspon forme sastava sa Velodroma.

"Dimitri je sve boji i bolji, pre svega po mentalnoj snazi, ali to je i najvažnija stvar. Sve je bliži protivničkom golu i napreduje po pitanju golova i asistencija. Čini se da je razumeo kakav stil igre želimo da implementiramo i to je jako dobra stvar u želji za ostvarivanjem zacrtanih ciljeva ovog projekta. Entuzijastičan je i nadamo se da će uspeti da održi ovu formu. Danas je za trenera najteže da se postara da igrač nastupa na visokom nivou duži vremenski period. Verujem u njegove mogućnosti i nadam se da će nastaviti da napreduje iz dana u dan. Najvažnije je razumeti zašto je imao padove tokom karijere. Moramo da pronađemo rešenje i postaramo se da bude potpuno koncentrisan na svoju igr i damo mu ključeve kako bi mogao da se posveti isključivo fudbalu".

Strazbur se čini kao idealan protivnik za nastavak uspešnog niza. Ekipa Tjera Lorija je dobila samo jedan od poslednjih šest mečeva i zauzima 15. poziciju na tabeli, šest bodova iznad opasne zone. Francuski sturčnjak se nada da će njegovi puleni uspešno privesti sezonu kraju.

"Kada gostujete na Velodromu, uvek postoji neki poseban šmek. Dobijete dodatnu želju i motivaciju da odigrate dobro. Učinićemo sve da se iz Marselja vratimo sa bodovima. Želimo da kroz poslednja četiri meča završimo sezonu na pravi način".

Tradicija je apsolutno na strani Marselja, koji je slavio u prvom delu sezone. Strazbur je poslednji put trijumfovao u njihovim okršajima 2018. godine u okviru Liga kupa i to tek posle boljeg izvođenja jedanaesteraca. U regularnih 90 minuta, slast pobede u duelima sa Olimpikom nije osetio od 2005. godine.

Kada je kadrovska situacija u pitanju, Sampaoli ne može da računa na Žordana Amavija i Hirokija Sakaija, dok su sa druge strane odusutni Mađid, Motiba, Sadi, Simakan i Tomason.

FRANCUSKA, LIGA 1 - 35. KOLO

Petak

21.00: (1,90) Olimpik Marselj (3,50) Strazbur (4,20)

Subota

17.00: (1,37) PSŽ (5,10) Lans (7,75)

21.00: (1,45) Lil (4,30) Nica (7,75)

Nedelja

13.00: (4,40) Bordo (3,50) Ren (1,85)

15.00: (2,75) Brest (3,10) Nant (2,70)

15.00: (3,60) Dižon (3,25) Mec (2,15)

15.00: (1,95) Lorijan (3,40) Anže (4,10)

15.00: (2,25) Nim (3,20) Rems (3,35)

17.05: (2,60) Monpelje (3,30) Sent Etjen (2,70)

21.00: (2,30) Monako (3,40) Olimpik Lion (3,10)

*** Kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.