Izvor: MozzartSport.com, 29.Maj.2020, 19:12

Samo publika nedostajala: Čukarički s kreča izbio Voši evropsku ulaznicu

Remi u derbiju kola na Karađorđu - 1:1

Imala je Vojvodina sve u svojim rukama. Smešilo joj se da već danas gotovo u potpunosti osvoji kartu za izlazak u Evropu. Ali, nije joj se dalo...

Slađi deo kolača u derbiju 27. kola Superlige nosi Čukarički za Beograd. I zaslužio je mladi tim Aleksandra Veselinovića taj bod, iako je osvojen golom iz penala. Opravdanog penala. Na kraju 1:1, čisto da neizvesnost oko mesta za Evropu još poraste uoči poslednja tri >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << kola.

Samo je publika nedostajala na Karađorđu, sve drugo je bilo na visini derbija kola. Šanse na obe strane, odlični potezi igrača oba tima, lepe akcije, golovi... I mnogo mladih igrača u oba tima. Zanimljivo, na obe strane je bilo momaka koji su nosili u karijeri dres i Čukaričkog i Vojvodine.

I obojica strelaca su iz te grupe. Gol za Vojvodinu postigao je Petar Bojić, bivši fudbaler Čukaričkog, dok je za Brđane pogodio Slobodan Tedić, nekadašnji đak omladinske škole Lala.

Da krenemo od kraja: povijala se odbrana crno-belih u poslednjih desetak minuta. Stefan Šapić je dva puta zaustavljao loptu koja je išla ka mreži. Možda je to i kazna, u neku ruku, za Novosađane, koji su u drugom poluvremenu bili više na svojoj nego na protivničkoj polovini. Nisu napadali punom snagom, čekali su da im se otvori kontra, pa da kazne rivala.

A, Čukarički je pritiskao u drugom delu sve vreme, sve do gola. Istina, nije stvorio neke velike šanse, najopasnija su bila tri udarca s distance, Vidosavljevića i Puškarića, koja su prošla tik pored stative. Gol za izjednačenje je bio čist poklon. Nespretna reakcija defanzivca Vojvodine Bralića, lopta ga je pogodila u ruku i bio je to penal. Sa bele tačke Tedić je bio precizan – 1:1.

Brđani su bolje i otvorili meč, imali su prvi veliku priliku preko Endiajea, koji nije bio precizan. A, onda su Lale preuzele konce igre. Stvorile su dve kolosalne šanse pre nego što je Bojić udarcem glavom na drugoj stativi poslao fudbal u mrežu.

Na kraju nerešeno, 1:1. Rezultat kojim su najzadovoljniji Partizan, koji može da pobegne Vojvodni na drugom mestu, kao i TSC, koji ima priliku da odmakne TSC-u u trci za četvrto mesto.

VOJVODINA – ČUKARIČKI 1:1 (1:0)

/Bojić 13 - Tedić 76p/

Stadion: Karađorđe.

Igralo se bez publike

Sudija: Miloš Đorđić

VOJVODINA: Rockov, Saničanin, Topić, Čović (od 72. Stojković), Đorđević, Andrić, Drinčić, Mrkaić (od 63. Zukić), Bojić (od 83. Gemović), Bralić, Vukadinović.

ČUKARIČKI: Petrović, Puškarić, Šapić, Kovač, Kamenović (od 70. Stevanović), Ćirković, Zorić (od 52. Mićin), Eze (od 70. Ortiz), Ndiaje (od 31. Vidosavljević), Birmančević, Tedić.

SUPERLIGA, 27. KOLO

Petak

Inđija - Spartak 1:2 (1:1)

/Jovanović 7 - Nikolić 10, Marčić 70/

Vojvodina - Čukarički 1:1 (1:0)

/Bojić 13 - Tedić 76p/

19.30: (18,0) Rad (7,75) Crvena zvezda (1,15)

Subota

15.00: (2,30) Radnik (3,15) Proleter NS (3,30)

17.00: (1,15) Partizan (7,75) Mladost Lučani (18,0)

19.30: (2,95) Napredak (3,30) Radnički (2,45)

Nedelja

17.00: (1,30) TSC (5,20) Javor Matis (11,0)

19.30: (2,70) Mačva (2,95) Voždovac (2,90)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.