Izvor: Blic, 19.Okt.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Samo ne Španci!

Samo ne Španci!

Nekada bez suvišnih želja, danas s velikom zebnjom košarkaška reprezentacija Srbije iščekuje ishod današnjeg žreba za Evrobasket 2007 (3 - 16. septembar).

Činjenica da nas je FIBA gurnula u tek treći šešir dovoljno govori o trenutnom kvalitetu i ugledu koji u košarkaškom svetu uživaju bivši prvaci Starog kontinenta. Iako je Dragan Šakota, selektor reprezentacije Srbije, juče odbio da iznese opširnija očekivanja pred izvlačenje u >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Madridu i da će to učiniti tek po saznanju ko će biti rivali našem nacionalnom timu, evidentno je da svi želimo jedno - izbeći domaćina Španiju!

Jedino što je selektor procedio kroz zube bilo je:

- Želja mi je da se okupimo u najjačem sastavu.

Aktuelni svetski prvak iz Japana, selekcija koja nas je i ovog leta prerano poslala kući s jednog velikog takmičenja, apsolutni je favorit 35. smotre najboljih evropskih reprezentacija. Dve najbolje plasirane ekipe (Španci ne spadaju u tu kvotu) obezbediće direktan plasman na Olimpijske igre u Pekingu 2008, dok će preostale četiri najuspešnije sa Evrobasketa put do Kine tražiti u dodatnim kvalifikacijama protiv još osam reprezentacija iz ostatka sveta.

- Posle niza lošijih rezultata, Evropski šampionat u Španiji može da bude prekretnica za srpsku košarku - kaže Branko Jorović, član našeg nacionalnog tima sa Svetskog prvenstva u Japanu. - Bitno je da zadržimo dobru atmosferu, da se na pripremne pojave svi oni najbolji, tu mislim i na naše NBA igrače i da pokušamo da se vratimo u vrh evropske košarke. Ako bih mogao da biram, za rivala u grupi nikako ne bih želeo Špance, koji imaju strašan sastav a i domaćini su. Iz drugog šešira voleo bih da izbegnemo Slovence, a iz poslednjeg Poljake koji uvek mogu da iznenade. Ako želimo da se pojavimo na Olimpijskim igrama u Pekingu to znači da u Španiji moramo da napadnemo medalju - druge nam nema. I pored povrede i oporavka koji mi predstoji, verujem da ću imati vremena da se ponovo dokažem i nametnem selektoru Šakoti da me pozove na pripreme za Evrobasket - kaže Jorović, koji od SP u Japanu još nije odigrao ni jednu utakmicu i koji se posle propalog angažmana u Đironi vratio u FMP iz Železnika.

D. J. Bužić

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.