Samo dve razmene u NBA ligi

Izvor: B92, 23.Feb.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Samo dve razmene u NBA ligi



Kraj roka za razmenu igrača u NBA ligi protekao je bez većih potresa. Uprkos brojnim najavama o spektakularnim razmenama desile su se samo dve manje značajne. Toronto Reptorsi su poslali krilnog košarkaša Freda Džounsa u Portland u zamenu za beka Huana Diksona, dok je veteran Entoni Džonson prešao iz Dalasa u Atlantu.

Dikson ove sezone ima učinak od 8.9 poena, 1.6 skokova i 1.5 asistencija. On je izabran sa 17. pozicije od strane Vašingtona na draftu 2002. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << godine. Pre toga je predvodio Univerzitet Merilend do titule u NCAA šampionatu. U Torontu, lideru Atlantik divizije, Dikson se pridružio bekovskoj liniji u kojoj se već nalaze Ti Džej Ford i Španac Hose Kalderon.

Na drugu stranu, u Portland, ide Fred Džouns pobednik takmičenja u zakucavanju na Ol-star vikendu 2004. godine. U Torontu je imao učinak od 7.6 poena i 1.4 asistencije.

U jedinoj preostaloj razmeni Atlanta je dovela beka Entonija Džonsona iz Dalasa, koji je u zamenu dobio pravo na izbor u drugom krugu NBA drafta. Džonson ima 32 godine i ovo mu je treći dolazak u Atlantu. U Dalasu nije imao zapažen učinak ove sezone.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.