Izvor: MozzartSport.com, 19.Sep.2021, 15:34

Samo Midtjiland može da saplete Kopenhagen: Lavovi jure 10. u nizu

Vukovi zaostaju za timom iz glavnog grada dva boda

Lavovi su se vratili na vrh danskog fudbala. Posle slabije protekle kampanje, kada je završio na četvrtom mestu na tabeli, Kopenhagen je ove godine rešen da povrati presto. Može se reći da je rano za zaključke, ali teško je ne povući dve crte ispod te tvrdnje posle početka pulena Jesa Torupa ove sezone. Ipak, današnji test, u sklopu 9. kola Superlige protiv Midtjilanda, biće najteži (18.00).

Kopenhagen >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << je postigao najviše golova, još nema poraz ove sezone na svim frontovima. Pobedio je na devet utakmica zaredom, a šire posmatrano, ima samo jedan neuspeh na 21 minulom duelu. Takođe, Lavovi impresivni i na internacionalnoj sceni, gde su se kroz kvalifikacije izborili za proboj u grupnu fazu Lige Konferencija, gde su prethodnog četvrtka savladali Slovan u Bratislavi sa 3:1.

18.00: (2,00) Kopenhagen (3,45) Midtjiland (3,80)

Optimizam cveta u klubu iz danske prestonice, ali sada Bele čeka najteža utakmicu u sezoni do sada. U njoj Kopenhagen može ili da se manifestuje kao najveći favorit za titulu ili da se probudi iz najlepšeg sna. Kadrovska situacija u redovima Lavova je dobra. Nedostaje Rasmus Falk, koji je povređen

Što se Midtjilanda tiče, rivala Crvene zvezde u grupnoj fazi Lige Evrope, čini se da je to jedini tim koji može da ugrozi Kopenhagen u Danskoj. Da je to slučaj u praksi, sastav Boa Henriksena mora da pokaže večeras na Parkenu.

-------------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

-------------------------------

Midtjiland je drugoplasiran na tabeli Superlige i zaostaje dva boda za FCK-om, ali tamo gde su Lavovi bili izrazito blistavi, Vukovi su podbacili. Poraz od prvaka Brendbija, koji je veoam loš ove sezone, izgleda kao mračna tačka, a Midtjiland nije impresionirao mnogo ni u Evropi. U četvrtak je remizirao 1:1 protiv Ludogoreca. Midtjiland je zajedno sa Kopenhagenom primio najmanje golova, a ofanzivno Vukovi uspevaju da stvore više prilika.

Interesantno, Bo Henriksen nikada nije pobedio u trenerskom duelu protiv Jesa Torupa. Zapravo, nikada nije osvojio ni bod. Suočili su se sedam puta kada je Henriksen predvodio Horsens, a Torup bio glavni trener u Midtjilandu. Vukovi su dobili svih sedam bitaka.

DANSKA 1 - 9. KOLO

Petak

Olborg - Odense 2:0 (0:0)

Nedelja

Vejle - Viborg /u toku/

Randers - Nordsjiland /u toku/

16.00: (3,60) Sonderjisk (3,45) Brendbi (2,05)

18.00: (2,00) Kopenhagen (3,45) Midtjiland (3,80)

Ponedeljak

19.00: (2,25) Silkeborg (3,35) Orhus (3,20)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.