Samo Đoković i Federer sa po najmanje sedam polufinala na turnirima za grend slem

Izvor: Vesti-online.com, 23.Jan.2019, 12:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Samo Đoković i Federer sa po najmanje sedam polufinala na turnirima za grend slem

Naš as je sedmi put u borbi za finale na Australija openu, u prethodnih šest nikada nije izgubio poslednja dva meča na putu ka trofeju.

Novak Đoković je 34. put u polufinalu na turnirima za grend slem, a jedino je švajcarski as Rodžer Federer češće od njega bio učesnik borbe za ulazak u finale - 43 puta. Naš teniser, koji će ostati u vođstvu na svetskoj listi i posle izazova u Melburnu, igraće sedmi put >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << u polufinalu prvog u godini od četiri najveća takmičenja belog sporta. Toliko je puta polufinalista bio i proslavljeni Ivan Lendl, a više od njih dvojice samo Šveđanin Stefan Edberg (8) i Federer (14).

Jedino Đoković u poređenju s tri velikana nikada još nije izgubio u polufinalu. I ne samo to. Uvek su mu na putu ka trofeju pripala poslednja dva meča u Melburnskom parku, teniskom kompleksu u kojem se igra australijski open. Tako ga sada, uoči prvog međusobnog duela s francuskim teniserom Lukasom Pujom, dve pobede dele od rekordne sedme titule. Po šest ih imaju Federer i Roj Emerson, s tim što je jedna od domaćih legendi svoje podvige učinila pre ere profesionalizma (do 1969).

Naš as, posle meča četvrtfinala koji mu je Japanac Kei Nišikori predao zbog povrede, stao je rame uz rame s Federerom i po tome što samo njih dvojica imaju po najmanje sedam polufinala na sve četiri najvrednija turnira. Prethodno, gledano po četvrtfinalnim okršajima, jedino su oni dosegli do po najmanje deset učešća na svakom.

Đoković je u polufinalu na Rolan Garosu igrao osam puta, a Federer sedam. Na Vimbldonu je naš teniser bio polufinalista takođe u osam mečeva, a švajcarski as u 12. Na Ju-Es openu obojica po deset puta. Međusobno su se su polufinalu sastali u deset okršaja od njihovih ukupno 47. Đoković je pobedio šest puta, naravno i sva tri puta u Melburnu (2008, 2011, 2016).

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

"Australija uvek srećna, Puj je za Top 10, o Rafi ako uđemo u finale"

Izvor: B92, 23.Jan.2019

Novak Đoković je do svog 34. polufinala na Grend slem turnirima stigao lakše nego što je očekivao...Japanac Kei Nišikori je predao meč u drugom setu zbog povrede, pri vođstvu Novaka od 6:1, 4:1. Samo 52 minuta su bili na terenu, ali protiv biologije se nije moglo...Nišikori je pre duela sa Novakom...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.