Samo 9% navijača zna ko je najplaćeniji fudbaler Serije A!

Izvor: Telegraf.rs, 05.Dec.2014, 00:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Samo 9% navijača zna ko je najplaćeniji fudbaler Serije A!

Primanja igrača iz Serije A su prilično skromna u odnosu na Primeru i englesku Premijer ligu

Najbolje plate na svetu imaju fudbaleri u najjačim evropskim klubovima, i to mahom napadači. Interesantno je ipak da najplaćeniji fudbaleri u Seriji A i ruskoj Premijer ligi imaju tek osrednje plate kad se pogledaju sume na  godišnjem nivou, u odnosu na Primeru i englesku Premijer ligu.

I dok se razbacuju parama u Engleskoj i Španiji, mali broj navijača (devet odsto), >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << prema izveštajima iz Italije, nije znao da je Danijele De Rosi je najplaćeniji fudbaler u italijanskoj Seriji A, sa godišnjim primanjima od 6.5 miliona evra.

Foto: AP/Tanjug

Fudbaler Rome ima za milion evra višu godišnju platu od Gonzala Iguaina iz Napolija, a na trećem mestu je Karlos Tevez iz Juventusa sa ukupno 4.5 miliona evra na godišnjem nivou.

Italijanski fudbal neće skoro iz krize, a u Rusiji je i dalje Brazilac Hulk onaj koji ima najvišu godišnju platu, pošto mu Zenit iz Sankt Petersburga uplaćuje godišnje sedam miliona evra. Slede Kevin Kuranji iz Dinama (5.7 miliona), njegov saigrač Aleksandr Kokorin (pet), i dvojac iz Zenita Ezekijel Garaj (pet) i Havi Garsija (4.5).

Foto: AP/Tanjug

Ipak, ni Španija ni Engleska ne mogu ni da se porede sa prethodne dve lige.

Jer, u Primeri zvanično najboljem fudbaleru sveta, igraču madridskog Reala, Kristijanu Ronaldu godišnja plata je 28.5 miliona era, a odmah za njim slede Geret Bejl sa 25.7 miliona i Lionel Mesi sa 21.7 miliona evra.

Foto: AP/Tanjug

U Premijer ligi sam vrh najplaćenijih fudbalera pripada triju iz Mančester junajteda: Vejn Runi (20.2 miliona evra), Anhel di Marija (18.2) i Radamel Falkao (17.6).

Foto: Tanjug/AP

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.