Izvor: Blic, 11.Mar.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Samba stiže u Lisabon!

Samba stiže u Lisabon!

Barselona će na putu ka polufinalu Lige šampiona morati da preskoči Benfiku! Sudar holandskih stručnjaka, Franka Rajkarda sa jedne i Ronalda Kumana sa druge strane biće u centru pažnje, dok ništa manje uzbudljivo neće biti ni u okršajima između Liona i Milana, Arsenala i Juventusa i pobednika meča Inter- Ajaks protiv Viljareala.

Ronald Kuman, čovek koji je u arhivu pobeda posle one nad Mančester junajtedom nedavno upisao u drugu 'ostrvsku >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << recku' (Liverpul), suočiće se sa svojim bivšim klubom sa kojim je 1992. godine osvojio pehar pobedom posle produžetaka protiv Sampdorije (1:0). Kuman je tada bio strelac pobedonosnog gola. Zanimljivo je i da su Portugalci u finalu Kupa šampiona 1961. pobedili Katalonce rezultatom 3:2.

- Zadovoljan sam što prvi meč igramo na strani - rekao je trener Barselone Frank Rajkard. - Ne dozvoljavam nikakvu euforiju, upozoravam sve da imaju u vidu da je Benfika eliminisala velike ekipe i zato je moramo shvatiti maksimalno ozbiljno.

Patrik Vijera će svega devet meseci po odlasku sa 'Hajberija' biti u prilici da igra protiv svog bivšeg kluba Arsenala. Juventus je u prvoj utakmici gost.

- Ne može se zamisliti glamurozniji protivnik od Juventusa. Biće lepo videti Vijeru ponovo, siguran sam da će imati topao doček naših navijača. Ovo je veliki momenat za klub pošto nikad nismo otišli dalje od četvrtfinala. Sada verujemo da možemo i dalje - kaže direktor Arsenala Dejvid Din.

Inter će pre eventualnog meča u četvrtfinalu morati da odradi posao protiv Ajaksa u revanšu osmine finala.

- Fokusirani smo na Holanđane. To je zadatak koji moramo ispuniti. Kada je reč o žrebu, možemo biti zadovoljni što ne igramo sa Milanom protiv kojeg smo gubili dva puta u proteklim sezonama - rekao je predsednik Intera Đakinto Faketi.

Drugi španski predstavnik u četvrtfinalu Viljareal čeka pobednika duela između Intera i Ajaksa.

- Zadovoljni smo žrebom. Mogućnost da dođe do španskog finala još uvek postoji i to nas raduje - rekao je predsednik Viljareala Fernando Roig.

Prvi mečevi četvrtfinala igraju se 28. i 29. marta, revanš je sedam dana kasnije. Žrebom su određeni i parovi polufinala, tako da će pobednik duela Lion - Milan igrati sa boljim iz duela Benfika - Barselona, dok će bolji iz sudara Arsenala i Juventusa čekati najuspešnijeg iz trija Inter, Ajaks ili Viljareal. Z. Kecman

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.