Šamar Realu, Madridu i Španiji! Malena Đirona pojela Kralja i bacila Kataloniju u trans (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 29.Okt.2017, 19:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šamar Realu, Madridu i Španiji! Malena Đirona pojela Kralja i bacila Kataloniju u trans (VIDEO)

Sjajna igra novajlije u uzavreloj atmosferi

Kakav trenutak da Real Madrid padne u Kataloniji! Samo dva dana pošto je Katalonija jednostrano proglasila nezavisnost, simbol Španije i Madrida je pao pod noge Kataloncima. Da šamar Madridu bolniji, a katalonska pobeda slađa, Real je završio pod nogama malene Đirone, a ne ljutog rivala Barselone.

Novajlija u Primeri je ostvario najveću pobedu u istoriji kluba. Đirona je savladala Real Madrid 2:1 i priuštila feštu >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Kataloniji i svima onima koji neće da žive u Španiji i koji na Real gledaju kao na jedan od simbola unionista i režima iz Madrida.

I ne samo da je Đirona pobedila prvaka sveta, Evrope i Španije, već ga je nadigrala i zasluženo pobedila. Istina, pobedonosni gol je pao posle malog ofsajda, ali po svemu prikazanom, Đirona je zaslužila da danas savlada favorita iz Madrida. Na taj način je napravil i uslugu Barseloni koja sada ljutom rivalu iz Madrida beži velikih osam bodova što je prednost koja se u Primeri i ne stiže baš tako lako...

U vatrenom ambijentu, pred katalonskom publikom željnom madridske krvi, domaći fudbaleri su igrali kao u transu i vdelo se da tiču nije u pitanju samo sportski motiv već i želja da se napakosti prestoničkoj aristrokratiji.

Umesto da Đirona prva povede, uradio je to Real. Stativa je sapsila Kraljeviće u 12. minutu kada je centaršut Mafea završio na stativi, a iz kontranapada je Real stigao do vođstva. Ronaldo je tukao u golmana, lopta se odbila na nogu Isku koji nije propustio poklon.

Sreća je napustila Đironu i u 34. minutu kada je Portu udarcem glavom pogodio prečku.

Benzema je imao solidnu priliku na početku drugog poluvremena da duplira prednost, a onda je usledio blickrig domaćih i potpuni trans na tribinama. Prvo je Pere Pons u 54. minutu izmešao odbranu Reala i omogućio Stuaniju da izjednači, a onda je Portu četiri minuta pre kraja štiklom iz malog ofsajda nokautirao šampiona!

Svi napori Reala da u uzvareloj atomsferi u Kataloniji dođe do izjednačenja su bili uzaludni. Imala je Đirona nekoliko šansi slavi i ubedljivije, ali ovako je možda bilo i slađe za Katalonce.

PRIMERA

Subota

Alaves - Valensija 1:2 (0:1)

/Aleksis 49 - Zaza 34, Rodrigo 65 pen/

Atletiko Madrid - Viljareal 1:1 (0:0)

/Korea 61 - Baka 81/

Atletik Bilbao - Barselona 0:2 (0:1)

/Mesi 36, Paulinjo 90+2/

Sevilja - Leganes 2:1 (1:0)

/Ben Jeder 20, Sarabija 54 - Šimanovski 48pen/

Nedelja

Hetafe - Real Sosijedad 2:1 (0:1)

/Rodrigez 78, Molina 84pen - Ojarzabal 5/

Đirona - Real Madrid 2:1 (0:1)

/Stuani 54, Portu 58 - Isko 12/

18.30: (2,00) Eibar(3,40) Levante (3,90)

20.45: (2,95) Malaga (3,35) Selta(2,40)

Ponedeljak

21.00: (2,25) Espanjol (3,35) Betis(3,20)

21.00: (2,25) Las Palmas (3,45) Deportivo (3,15)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.