Izvor: Blic, 20.Okt.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sam čuvam porodicu!

Sam čuvam porodicu!

'Slučaj Gurović', juče je dobio novu dimenziju pošto su na zidovima kraj ulaznih vrata zgrade u beogradskom naselju u kojoj živi košarkaš Crvene zvezde osvanuli preteći i uvredljivi grafiti koji, praktično, pozivaju na linč!

Za sada još neidetinfikovani huligani su u noći između srede i četvrtka ispisali nekoliko zastrašujućih parola - 'Milane ustašo', 'Guroviću, ubićemo te', kao i niz uvredljivih poruka koje se odnose na suprugu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i ćerku nekadašnjeg reprezentativca.

- Šokirao sam se onim što sam video na ulazu ispred zgrade. Nisam mogao da verujem da nešto tako može da se desi, ali je ovo dokaz da je sve moguće. Pitate me da li mi je ugrožena bezbednost? Ne znam, ne verujem. Od policije nisam tražio nikakvu zaštitu. Ne razmišljam ni o nekakvim telohraniteljima, sam čuvam porodicu - izjavio je za 'Blic' Milan Gurović.

Inače, Milan Gurović juče popodne je proveo sat vremena u zgradi Policijske uprave za grad Beograd, gde je inspektorima dao izjavu o incidentu sa poslednjeg 'večitog derbija'. Bivši reprezentativac je pretprošle subote posle niza pogrdnih i uvredljivih povika sa tribina, upućenih od strane navijača Partizana, rešio sam da se razračuna sa 'grobarima'. U 16. minutu utakmice plastičnom flašom gađao je navijače crno-belih i tom prilikom je jednom momku naneo posekotinu na čelu. Posle kraće intervencije lekara u dvorani, mladić se vratio na tribinu.

Gurović je policiji detaljno ispričao šta se dogodilo u 'Pioniru' te večeri, a sve što je o ovom slučaju izjavio za 'Blic', bilo je:

- Imao sam korektan razgovor sa inspektorima i sve se lepo završilo. Za sve ostalo, obratite se mom klubu, dalje ne želim ništa da komentarišem - rekao je Gurović.

Ceo slučaj će, kako saznajemo, policija predočiti nadležnom tužiocu, pa će u konsultaciji sa njim biti odlučeno da li će protiv Gurovića biti podneta krivična prijava. Zakon o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim borilištima predviđa kažnjavanje onoga ko 'baca flaše na teren ili u publiku', i to zatvorskom kaznom od tri meseca do godinu dana.

Ujedno, postoji velika verovatnoća da će i protiv Košarkaškog kluba Partizan, kao organizatora pomenute utakmice, biti podneta prekršajna prijava jer nije ništa preduzeto da se navijači upozore da ne skandiraju uvredljive slogane na račun Gurovića i njegove porodice.

D. J. Bužić - A. Adžić

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.