Šalke posle preokreta savladao Augzburg

Izvor: B92, 03.Nov.2019, 21:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šalke posle preokreta savladao Augzburg

Fudbaleri Šalkea su rezultatom 3:2 pobedili Augzburg na gostovanju u 10. kolu nemačke Bundeslige.

Šalke 04 je upisao i petu pobedu u ovogodišnjem izdanju Bundeslige, a ta pobeda je bila teškom mukom zarađena.

Danijel Kaliđuri se vrlo rano povredio i već u 9. minutu utakmice morao da napusti igru, a na prvi gol se čekalo duže od pola sata, pošto je Danijel Bajer tek u 38. minutu doveo Augzburg do vođstva.

Izjednačenje je viđeno posle nekih 8 minuta, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kada je nekadašnji fudbaler Lacija i Juventusa, ali i reprezentativac Švajcarske, Stefan Lihtštajner postigao autogol i doneo veliku radost protivničkim navijačima.

Već u prvoj polovini drugog poluvremena, Augzburg je zahvaljujući preciznom izvođenju jedanaesterca Finbogasona ponovo stekao prednost, 2:1, ali se oni nisu dugo radovali.

Prvo je Kabak u 71. minutu po drugi put poravnao rezultat, da bi Amin Harit samo 11 minuta kasnije postigao i treći gol za Šalke, napravivši potpuni preokret i donevši veliku pobedu gostima iz Gelzenkirhena.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.