Šalke bi i Robinja

Izvor: RTS, 10.Avg.2010, 19:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šalke bi i Robinja

Posle Raula Gonzalesa, Šalke želi da dodatno ojača napad. Bivši Raulov saigrač iz Reala, Brazilac Robinjo, na meti čelnika kluba. Mančester siti traži za Robinja 25 miliona funti, ali možda pristanu i na manju cifru, jer je Brazilac jasno rekao da ne želi da se vrati među „građane".

Šalke, očigledno, sa velikim ambicijama ulazi u novu sezonu. Dolazak Raula Gonzalesa bila je svojevrsna senzacija, ali sada gazde kluba iz Gelzenkirhena žele da dovedu još jednog fudbalera, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i to Robinja.

Brazilac, fudbaler Mančester sitija, prošlu sezonu proveo je na pozajmici u Santosu, a nekoliko puta je izjavio da ne želi da se vrati u Mančester i da bi najradije ostao u Santosu.

Međutim, kako brazilski klub nema novca da otkupi Robinjov ugovor, sve je izvesnije da će se omaleni Brazilac vratiti u Mančester.

Roberto Manćini, doduše, nije baš „zapeo" da se Robinjo vrati, pa je jasno poručio da će ukoliko neko ponudi 25 miliona funti, Brazilac moći da promeni sredinu.

Ali, ako niko ne izađe sa određenom cifrom, Robinjo ostaje sa „građanima", pa makar sedeo na klupi.

Dakle, iz Sitija šalju jasnu poruku Šalkeu, a i ostalim zainteresovanim klubovima - da se „ne pojavljuju" bez 25 miliona funti.

Pitanje je, međutim, da li Šalke ima toliko para, i da li će na bilo koj način uspeti da omekša gazde Sitija da malo spuste cenu, jer je, čini se, odlazak Robinja iz Mančestera idealan i za Manćinija, kojem Brazilac nije u planovima, a i Šalkeu, koji ozbiljno napada titulu u šampionatu.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.