Šalai: Trijumf celog tima; Soboslaj: Još pobeda i idemo na Euro

Izvor: B92, 14.Okt.2023, 23:42

Šalai: Trijumf celog tima; Soboslaj: Još pobeda i idemo na Euro

Reprezentativci Mađarske su na sedmom nebu posle nove pobede u kvalifikacijama za Euro 2024 nad Srbijom.

Kao i u Beogradu slavili su i kod kuće sa 2:1 iako je moglo biti znatno drugačije.

Po završetku susreta dugo su slavili, a za plasman na završni turniru potrebna im je samo još pobeda iz tri utakmice.

Ronald Šalai, strelac pobedonosnog gola, bio je presrećan.

"Kako sam i rekao pre meča, imam dobru sezonu i ona se nastavila. Ceo tim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je odigrao sjajno, imamo fantastične navijače. Marko Rosi nam je čestitao, ali ovo je pobeda celog tima", rekao je Šalai.

Golman Deneš Dibuš bio je na mukama tokom celog meča, imao je dosta posla.

"Ne bih rekao da je bilo nezanimljivo, Srbi su pritiskali od početka. Došli su sa ciljem da uzmu sva tri boda. Bila nam je potrebna herojska igra u odbrani da bismo uspeli. Poludeo sam kada su postigli dva gola u nastavku u roku od pet minuta, srećom bili su ofsajdi, a onda su imali i stative. Bili smo u grču, ali smo uložili mnogo snage da pobedimo, Ronaldov šut bio je neodbranjiv", rekao je Dibuš.

Dominik Soboslaj, fudbaler Liverpula ne želi da kalkuliše.

"Šalai je postigao sjajan gol slabijom nogom. Više i ne znam koja mu je noga slabija. S kim god da igramo još, posao mora da se uradi, tako smo išli i u ovaj meč. Mnogo zavisi od tog duela sa Litvanijom, onda neće biti potrebno posle. Pobedimo Litvance i na idemo na Evropsko prvenstvo", poručio je Soboslaj.

Strelac prvog gola Mađara, Barnabaš Varga bio je takođe zadovoljan.

"Dao sam sličan gol i protiv Fiorentine. Nego mi je dao dobru loptu i nije mi bilo teško. Imali smo sreće, ali ona prati bolji tim, uradili smo sve za pobedu. Imam grčeve, meč me je baš iscrep, trener me je izveo, ali i dalje sam imao želju da trčim. Njihovi pasovi su bili opasni, ali nisu uspeli da nas slome, dobro smo odolevali", zaključio je Varga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.