Izvor: MozzartSport.com, 02.Dec.2021, 00:24

Salah preleteo Mersisajd kao na motoru, Liverpulov pritisak na Čelsi i Siti (VIDEO)

Vodeća tri tima Premijer lige sigurna u 14. kolu

Vrh premijerligaške tabele ostao je nepromenjen i posle 14. kola. Sva tri vodeća tima ostvarila su pobede i nastavila šampionsku trku koja obećava da bi mogla da bude jedna od najuzbudljivijih u poslednjih nekoliko godina. Nisu doduše svi bili podjednako ubedljivi, lider Čelsi se poprilično namučio na gostovanju kod Votforda (2:1), prvi pratilac Mančester Siti je minimalnom razlikom savladao Aston Vilu (2:1), dok je Liverpul >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << pak u Mersisajd derbiju večeri demolirao Everton (4:0).

Otkako je Jirgen Klop stigao na Enfild, razlika u klasi između Liverpula i Evertona postajala je sve veća. Međutim, nemački stručnjak je samo jednom uspeo da je potvrdi na Gudisonu, u svojoj prvoj sezoni na klupi Redsa. Od tada na ovamo skoro punih pet godina je dom gradskog rivala za njega bio neosvojiva tvrđava - do večeras.

Sve se nekako poklopilo, Evertonova katastrofalna forma (sedam utakmica bez poraza) i Liverpulov uzlet, pa ništa drugo osim debakla Karamela nije se ni moglo očekivati. Koliko je zapravo tim Rafe Beniteza bio nemoćan najbolje oslikava scena sa tribina iz 20. minuta kada su pojedine pristalice Evertona razočarane predstavom svojim ljubimaca već polako napuštale stadion.

Bio je to trenutak kada je Mohamed Salah povisio vođstvo gostiju - Džordan Henderson preciznim udarcem sa ivice šesnaesterca načeo rivala - još jednom potvrdio da mu ove sezone nema ravnog u svetskom fudbalu. Na 12. prvenstveni gol sredinom drugog dela nakalemio je i 13, donevši u pitanje tek sedmu poziciju u glasanju za Zlatnu loptu. Kao da je na motoru, egipatski faraon je pobegao defanzivcima Evertona kod oba gola i na identičan način, hirurški preciznim udarcima u malu mrežu (jedan u gornji, drugi u donji ugao) matirao Džordana Pikforda.

Uskoro opširnije...

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.