Izvor: MozzartSport.com, 15.Maj.2020, 22:23

Šakota: Kako igrati na 30 ili 40 stepeni, u zatvorenom prostoru bez klime?

“Svi izražavaju želju da se vrate, ali još niko ne zna da li će biti letova iz tih država i kakva bi mogla da bude procedura povratka. Rekli smo im: 'Budite spremni za slučaj da se nastavi sezona'. Pitanje je koliko je to izgledno i koliko oni žele da igraju, procenjuju rizik od eventualnog nastavka. Naravno, i dalje imaju obavezu po važećim ugovorima“

Evroliga se bori za završetak sezone na parketu, a sve je više klubova koji ističu sumnju u to da će utakmica >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << uopšte biti do septembra ili oktobra.

Posle čelnika Efesa, Himkija, Baskonije i milanske Olimpije, ni u Crvenoj zvezdi ne veruju da bi Evroliga zaista mogla da dobije svoj završni čin u narednim mesecima. Tako smatra trener Dragan Šakota, iako mu je jasno i zašto se forsira priča o nastavku takmičenja.

“Nekome je u interesu da se sezona u Evroligi nastavi. Vidimo da se insistira na nastavku sezone u sportovima na otvorenom, ali to su sasvim drugačiji uslovi. Trebalo bi razmišljati i o tome da bismo u julu igrali na temperaturama između 30 i 40 stepeni, u zatvorenom prostoru bez klimatizacije. U istim uslovima bismo trenirali tokom juna. Trebalo bi razmišljati o tome koliko je to dodatno rizično za zdravlje učesnika“, kaže Šakota za Novosti.

Najveći problem u ovom trenutku je fizičko stanje igrača koje je posle dvomesečne izolacije i pauze u nimalo zavidnom stanju...

“Poslednjih godina je praksa da igrači pre dolaska na pripreme rade po nekom programu ili samostalno, niko ne miruje tokom leta. Ova situacija više liči na rehabilitaciju posle povreda, mišići vrlo brzo atrofiraju u stanju mirovanja. Krvna slika je jako loša zbog boravka u zatvorenom prostoru, na to se nadovezuje još jedan problem. Napori u ovakvom stanju izazivaju dodatni pad imuniteta“.

Ekipi u ovom trenutku nedostaju stranci Lorenzo Braun, Čarls Dženkins, Džejms Gist, Kevin Panter, Stratos Perperoglu...

“U stalnom smo kontaktu, raspituju se za situaciju. Trojica su u Americi, jedan u Grčkoj. Perperoglu je relativno blizu, u regionu u kojem je situacija slična našoj. U Americi je drastično drugačija, zabrinuti su za svoje i zdravlje najbližih. Svi izražavaju želju da se vrate, ali još niko ne zna da li će biti letova iz tih država i kakva bi mogla da bude procedura povratka. Rekli smo im: 'Budite spremni za slučaj da se nastavi sezona'. Pitanje je koliko je to izgledno i koliko oni žele da igraju, procenjuju rizik od eventualnog nastavka. Naravno, i dalje imaju obavezu po važećim ugovorima“, ističe Šakota za Novosti.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Foto: ©MN Press

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Šakota otvoreno o Zvezdinim izazovima - stranci, Evroliga i veliki problem na vidiku!

Izvor: Sportske.net, 15.Maj.2020

Klub će morati da se prilagodi...Trener Crvene zvezde Dragan Šakota u opširnom intervjuu za Novosti razgovarao je o brojnim aktuelnim temama koje su prouzrokovane i pandemijom koronavirusa...Zvezdini stranci su i dalje u svojim zemljama..."U stalnom smo kontaktu, raspituju se za situaciju. Trojica...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.