Sajam agrobiznisa u Bolonji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Nov.2018, 19:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sajam agrobiznisa u Bolonji

Poljoprivredna mehanizacija zahvaljujući tehnološkim inovacijama i digitalizaciji danas predstavlja sektor koji ulazi u red najatraktivnijih tehničkih oblasti. To potvrđuje i ovogodišnji sajam EIMA u Bolonji koji sutra zatvara kapije. Šta su njegova obeležja i kakve su mogućnosti saradnje između Srbije i Italije u toj vrsti agrozbiznisa?

Sajam je na 43. izdanju okupio 1900 izlagača sa oko 50.000 modela mašina i opreme namenjenih za sve vrste poljoprivrednih operacija.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Avangardna tehnološka rešenja zaokupirala su pažnju više od 300 hiljada posetilaca. EIMA je i za srpske privrednike mesto novih poslovnih mogućnosti i to zahvaljujući italijanskoj Agenciji za spoljnu trgovinu ICE, koja se pri italijanskoj Ambasadi u Beogradu bavi promocijom italijanske privrede i uspostavljanjem ekonomske saradnje između Italije i Srbije

U organizacij ICE i delegacija republičkog ministarstva poljoprivrede imala je korisne razgovore sa prvim čovekom asocijacije italijanskih mehanizatora pod nazivom FEDERunacoma koji je tržište Srbije ocenio kao jedno od najzanimljivijih.

Konferencije, poslovni susreti, predstavljanje noviteta, tematske izložbe, atrakcije na sve strane opisuju EIMA, kao drugu po velični evropsku smotru poljo-mašina.

Ovogodišnji sajam poljoprivredne mehanizacije u Bolonji obiluje novitetima kojima su digitalizacija i sigurnost u radu centralna obeležja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.