Sainc pobednik prve etape

Izvor: RTS, 06.Jan.2013, 12:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sainc pobednik prve etape

Startovao je Dakar reli. Vožena je prva etapa u Peruu. Trijumfovao je Karlos Sainc. U konkurenciji motora prvi je bio Čileanac Pablo Francisko Lopez. Gabor Sagmajster stigao na cilj kao 106, automobilisti Bojan Milanović i Darko Veljković zauzeli 126. mesto.

Bivši svetski šampion, Španac Karlos Sainc pobednik je prve etape Dakar relija koja je vožena u Peruu od Lime do Piska u dužini od 263 kilometara. Specijalni ispit bio je dug samo 13 kilometara, a Sainc je vozeći >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Bagi, deonicu prešao za sedam minuta i 40 sekundi.

Drugi kroz cilj prošao je Argentinac Lusio Alvarez u Tojoti, dok je treće mesto pripalo Francuzu Žerlanu Šišeriju. Prošlogodišnji pobednik u konkurenciji automobila Stefan Peterhansel bio je šesti u svom Miniju.

U konkurenciji motora, pobednik prve etape bio je Čileanac Fransisko Lopez koji je vozio KTM. Do trijumfa je došao u vremenu od sedam minuta i 51 sekunde. Holanđanin Frank Verhoven na Jamahi bio je drugi, ispred još jednog Čileanca Pabla Kvintanile koji vozi Hondu.

Naš Gabor Sagmajster uspešno je odvezao prvu etapu i na cilj stigao kao 106. u vremenu 10 minuta i 28 sekundi. Kraljevčani Milanović i Veljković u konkurenciji automobilista bili su 126.

- Vozio sam sa 20 odsto rezerve. Ne treba se prvih dana zaletati, želim da "osetim" motor, da pronađem pravi ritam i da prelazim prepreke - rekao nam je Gabor Sagmajster.

Bojan Milanović je ekskluzivno za RTS rekao:

- Susret sa pustinjom bio je zanimljiv. Trebalo nam je vremena da savladamo prvu dinu, a posle smo bili sve bolji i bolji. Međutim, imam osećaj da našoj Opel antari nedostaje snage, odnosno još kubika. Ali, šta je, tu je. 

Druga etapa Dakar Relija vozi se sutra, a dugačka je 327 kilometara.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.