Izvor: MozzartSport.com, 18.Jun.2021, 19:22

Šahtjor se ne šali: Posle Pedrinja iz Benfike, stigao i Traore iz Ajaksa

Napadač iz Burkine Faso potpisao petogodišnji ugovor sa klubom iz Donjecka

Ekipa iz Donjecka se ozbiljno pojačava pred novu sezonu. Najpre je na mesto šefa struke postavljen Italijan Roberto De Zerbi, a nedavno je kao prvo letnje pojačanje u klub stigao Brazilac Pedrinjo iz Benfike. Danas je zvanično potvrđen i dolazak talentovanog napadača Lasine Traorea, koji je u redove vicešampiona Ukrajine stigao iz amsterdamskog Ajaksa.

Veliki posao >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << je uprava kluba napravila angažovanjem De Zerbija, koji je sjajno predvodio Sasuolo u prethodne tri godine. Prvo pojačanje italijanskog stručnjaka u Donjecku plaćeno je 18.000.000 evra. Pedrinjo je u sezoni za nama upisao 31 nastup u dresu lisabonskih Orlova, a navala je značajno ojačana i dolaskom Traorea, koji je Kopljanicima plaćen 8.000.000 evra.

Napadač iz Burkine Faso je sjajno počeo sezonu u Amsterdamu, postigao sedam golova uz šest asistencija u Erediviziji, pritom se u listu strelaca upisao i u Ligi šampiona (dve asistencije), ali je u drugom delu sezone pao u senku rekordnog pojačanja kluba Sebastijana Alea, pritom je imao i problema sa povredom.

Napadač kojem se zameralo na višku kilograma na startu karijere na Johan Krojf Areni je eksplodirao početkom minule takmičarske godine i činilo se da je Ajaks proizveo još jednu zvezdu evropskog fudbala. Bilo je u januaru spekulacija da ga u svojim redovima žele i timovi iz Premijer lige, ali uprava holandskog šampiona tada nije htela da pregovara. Kako je Traore ušao u poslednju godinu ugovora sa klubom, doneta je odluka da bude prodat Šahtjoru, koji je čini se napravio jako dobar posao.

Snažni napadač, inače rođak krila Aston Vile Bertrana Traorea, ukupno je zabeležio 31 nastup u dresu Kopljanika i pritom postigao 12 pogodaka.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.